5 tips om je motor zo snel mogelijk te verkopen

Geplaatst op 20 augustus 2021

Ben jij van plan om je motor binnenkort te verkopen, maar heb je geen idee hoe je dit het snelst, veiligst en met het meeste rendement kunt doen? Maar goed dat je op dit blog terecht bent gekomen. Hier vind je 5 tips die je helpen om je motor op een goede manier te verkopen.

Tip 1: Wanneer kun je je motor het beste verkopen?

Je kunt je motor het beste verkopen vlak voor of precies op het moment dat het motorseizoen losbarst. Logischerwijs groeit daarom ook zo rond het voorjaar de vraag naar motoren sterk. Je motor verkopen doe je dan ook het best rond deze periode. Het liefst zet je je motor al vlak voor het voorjaar online, zodat de eerste geïnteresseerden direct in aanraking komen met jouw motor.

Tip 2: Maak goede foto’s van je motor

Goede foto’s zijn belangrijk voor het verkopen van je motor. Zorg ervoor dat je motor helemaal schoon is als je hem op de foto zet en zorg voor een leuke motor. Het is belangrijk om voornamelijk horizontale foto’s te schieten, aangezien verkoopsites zoals OSW.nl deze gebruiken. Maak voornamelijk foto’s waarbij de motor er volledig opstaat en maak ze van verschillende kanten. Daarnaast voeg je drie of vier close-up foto’s toe van relevante zaken, zoals de kilometerstand.

Tip 3: Bepaal de juiste prijs voor je motor

Natuurlijk is het belangrijk om een goede prijs te vragen voor je motor. Deze moet niet te hoog zijn, anders schrik je potentiële kopers af. Daarnaast mag de prijs voor je motor ook niet te laag zijn, want dit zou zonde zijn van je portemonnee. Wat de juiste prijs is voor je motor, is soms lastig te bepalen. Zaken als het bouwjaar, kilometerstand, staat van het motorblok en de optische staat van je motor spelen daarin allemaal een belangrijke rol.

Tip 4: Plaats een goede advertentie

Wanneer je je motor verkoopt via een website, is het belangrijk dat mensen jouw motor goed kunnen vinden. Zet daarom in de titel van je advertentie altijd het merk, het model en het bouwjaar van je motor. Zoals eerder aangegeven, is het goed om je advertentie te verrijken met zoveel mogelijk foto’s. Bij de beschrijving ben je vervolgens open en eerlijk. Je mag je motor best iets aanprijzen, maar maak hem niet mooier, beter of krachtiger dan hij in werkelijkheid is. Voeg vervolgens je telefoonnummer toe. Potentiële kopers van een duur product als een motor vinden het vaak fijn om een verkoper makkelijk te kunnen spreken.

Tip 5: Geef de optie om een proefrit te laten maken

Mensen die een motor kopen, willen graag een testrit maken. Niet zo gek ook, aangezien een motor meestal een grote investering is. Bied potentiële kopers dan ook de mogelijkheid om een proefrit te maken, maar wel op jouw voorwaarden. Probeer zoveel mogelijk informatie te achterhalen van iemand die een proefrit komt maken en bepaal zelf de tijd. In het ideale geval ben je in staat om mee te gaan tijdens de proefrit en stippel je zelf de route uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.