Aprilia presenteert fraaie concept

Geplaatst op 27 november 2018

Aprilia heeft op de Eicma haar concept 660RS onthuld. De al zeer compleet ogende tweecilinder bekrachtigt het gerucht dat de Italianen serieus overwegen het segment van de kleine sportmotoren in te stappen.
De conceptmotorfiets heeft in het hart een nieuwe 660 cc krachtbron die losjes gebaseerd is op V4 1100. Over het vermogen van dit blok heeft Aprilia nog geen uitlatingen gedaan.

Zowel het frame als de swingarm zijn gemaakt van aluminium. De rechterzijde van de swingarm is bovendien banaanvormig gemaakt om ruimte te creëren voor de hier uitmondende uitlaat. Andere kenmerken zijn de dubbele remschijven met radiaal geschroefde Brembo remklauwen aan de voorzijde, een Öhlins upside-down voorvork, een liggende Öhlins achterschokdemper en gesmede velgen.

Bij de kuipdelen heeft Aprilia voor koolstofvezellaminaat gekozen, het dashboard betreft een groot TFT-scherm. Of en wanneer deze motor op de markt komt is nog onduidelijk, al werd er op de beurs het jaar 2020 gesuggereerd. We gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Kawasaki ZX-6R krijgt scherpe prijs

Geplaatst op 20 november 2018
Kawasaki ZX-6R krijgt scherpe prijs

De nieuwe Kawasaki ZX-6R 636 zal vanaf eind november te koop zijn met een vanaf prijs van €12.799,-. “Ninja kwaliteit voor een onvoorstelbare consumentenprijs”, naar eigen zeggen. De motor die geslachtofferd werd door de Euro4-norm, werd onlangs opnieuw gepresenteerd. De 636 cc vier-in-lijn, die nu dus netjes volgens de huidige Europese emissie-eisen uitademt, is goed voor een topvermogen van 130 ... lees meer

Ducati gaat elektrisch

Geplaatst op 14 november 2018
Ducati gaat elektrisch

Ducati heeft tijdens de Eicma in Italië haar eerste e-mtb presenteren. Deze nieuwe mountainbike met elektrische trapondersteuning, genaamd MIG-RR, is samen met het eveneens uit Italië gesitueerde Thok Ebikes ontwikkeld. Hoewel de nieuwe fiets van Ducati heel erg lijkt op de reeds bestaande MIG-fietsen van Thok, zijn er toch een aantal unieke features aan toegevoegd, aldus het Italiaanse motormerk. Zo is ... lees meer