De drie beste motor occasions van 2021

Geplaatst op 30 november 2021

Het aantal motoroccasions dat online wordt aangeboden, is de afgelopen jaren snel gegroeid. Hartstikke fijn natuurlijk, want hoe meer keuze, hoe beter. Maar aan de andere kant zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Daarom raden wij je aan om aan het begin van je zoektocht al je wensen op een rijtje te zetten. Naar welk merk ben je op zoek? Welk model spreekt je het meest aan? Hoeveel vermogen en cilinders zou je willen hebben? Hoe oud mag de motor maximaal zijn? Welke kilometerstand heb je in gedachten? En het allerbelangrijkste: past dit alles in je budget?

Drie beste occasions

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze en zetten de drie beste motoroccasions van 2021 voor je op een rij.

BMW R 1250 GS
BMW motors staan bekend om hun betrouwbaarheid én prestaties. Veel verschillende types worden inmiddels als occasion aangeboden, maar de BMW R 1250 is al veertig jaar legendarisch. Inmiddels wordt dit type uitgevoerd met LED-lichtdesign. Dit zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar ook voor een optimale zichtbaarheid. Dankzij zeven verschillende rijmodi kun je de motor helemaal aanpassen aan de omstandigheden. Zo kun je in iedere rijsituatie optimaal geniet

Kawasaki Z650

Op zoek naar een sportieve allrounder? Dan is de Kawasaki Z650 een heel goede keuze. In 2020 is de Z659 helemaal vernieuwd. Daarbij is het design nóg moderner geworden, maar gelukkig is het kenmerkende Z-achterlicht onveranderd gebleven. De motor is vrij licht en stuurt gemakkelijk. Dat maakt hem heel geschikt voor de beginnende rijder. Het nieuwste type heeft bovendien een ontzettend leuke gadget: een grote display met smartphoneconnectiviteit. Hierop kun je allerlei gegevens aflezen, zoals de huidige versnelling en de hoeveelheid beschikbare brandstof.

Yamaha MT-07

Een echte alleskunner. Dat is de Yamaha MT-07. Als je zo’n motor aanschaft, dan kun je er vanuit gaan dat het rijden je bevalt.  Deze motor is geschikt voor zowel lange ritten als voor de korte stukjes door de stad. Dat laatste komt vooral door de wendbaarheid en de koppelrijkheid van de MT-07. Daarnaast zit je ook nog eens heel erg lekker op de motor, De zit is een beetje sportief, maar volgens ons niet teveel!

Een match?

Weet je inmiddels precies hoe jouw droom motor occasion eruit ziet? Dan is het tijd om het online aanbod te bekijken. Je kunt al je voorkeuren gemakkelijk invullen op de website van Viabovag. Vervolgens krijg je een overzicht van de occasions die aan jouw eisen voldoen. Is er een match? Dan is het tijd voor een proefrit. Bekijk van te voren de motor van alle kanten. Let op zichtbare schade. Controleer het profiel op de banden en check of de ketting roestvrij is en de tandwielen voldoende puntig zijn. Houd tijdens de rit de werking van de remmen, de koppeling en vering in de gaten en kijk of er nergens lekkage is. Ben je helemaal tevreden? Dan kan de onderhandeling beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.