De drie beste motors voor de lange afstand

Geplaatst op 09 februari 2021

Op de motor naar het werk met je laptoptas op de rug is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Als je ver moet reizen naar kantoor dan zul je tweewieler dit natuurlijk wel aan moeten kunnen anders zul je er niet komen met je rugzak. Een langeafstands motor is hiervoor perfect, waarmee je zelfs op vakantie zou kunnen gaan met een rugtas heren of dames. Zo kun je dus een prachtige tocht maken door eigen land, maar je kunt ook naar onze buurlanden of zelfs nog verder Europa in om een reis te maken op je motor. De drie beste motor voor de lange afstand worden geïntroduceerd in dit artikel. 

Met de laptoptas op de BMW K1600GTL

De BMW K1600GTL biedt je luxe touring op zijn best aan. Deze motor straalt luxe reizen uit, het voelt dan ook als een nauwkeurig ontworpen machine afkomstig uit Duitsland. De 1.649 cc incline Six is de ster van deze motor. Dit onderdeel van de BMW is soepel en klaar om een geclaimde 160 pk en 129 lb-fit koppel te leveren met de draai van je pols. De GTL is bovendien net zo bedreven op de bochtige wegen in een canyon als dat het veel kilometers opslokt op de snelweg. Dit model van BMW heeft daarnaast ook een ophanging die elektronisch verstelbaar is. Dit zal de onregelmatigheden in de wegen zonder enige moeite absorberen. Zo kun je comfortabel en rustig veel kilometers maken op je prachtige BMW K1600GTL. Met behulp van een rollende wielinterface kun je navigeren door de vele mogelijkheden aan aanpassingen en informatie op het linkerschakelmechanisme. Een zekere aanrader als je op vakantie of tocht wil gaan met een motor. 

Met de rugzak op de KTM 1290 Super Adventure R

KTM heeft een Travel categorie, de line up bestaat hierbij uit de 690 Enduro R, 1090 Adventure R, 1290 Super Adventure S en 1290 Super Adventure R. De 1290 Super Adventure R is een motor die je verder zal brengen dan het trottoir. Ook lange afstanden kun je met deze fiets dus zeker afleggen. Dit model van KTM heeft een combinatie van 21 en 18 inch wielen die perfect zijn voor de off-road. Bovendien kun je tal van verschillende banden passen op deze motor. De Adventure kan met de beste meegaan op het gebied van het afleggen van veel kilometers. Dit kan op snelwegen, maar dus ook off-road. Dit komt onder meer door de neutrale zitpositie van de motor van KTM, maar ook doordat het veel functies voor de touring heeft. Hierbij kun je onder andere denken aan een 6,1 gallon gastank, een LED koplamp in bochten en een voorruit die je kunt verstellen. 

Met de rugtas heren op de Honda Gold Wing

Als je kijkt naar een touringmotor dan zul je ook zeker moeten kijken naar de Honda Gold Wing. Dit model is echt een juggernaut op deze markt sinds het in 1975 opgericht is. Al jaren wordt het dan ook beschouwd als de gouden standaard in zulke motors. Het biedt de ruiter veel comfort, onder meer doordat je beschermd wordt tegen de wind. Daarnaast zal de motor van Honda een stuk lichter voelen dan dat het zou moeten, wat komt door de geweldige techniek van het merk. De nieuwste variant van de Gold Wing kan ook gekregen worden met de automatische transmissie van de producent, wat ook wel DCT genoemd wordt. Dit is erg handig voor het toeren. Als je op deze motor rijdt dan zul je naar alle waarschijnlijkheid positief verrast worden. Toch heeft het ook een nadeel. De Honda Gold Wing heeft namelijk niet heel veel opslagruimte, wat natuurlijk niet handig is als je op de motor een reis gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.