Ducati eert wereldtitels met replica-Panigale V4’s van Bagnaia en Bautista

Geplaatst op 06 januari 2023

Ducati viert het behalen van de wereldtitel in zowel de MotoGP als het WK Superbike met twee speciale Panigale V4’s, getooid in de kleuren van wereldkampioenen Francesco Bagnaia (MotoGP) en Alvaro Bautista (WSBK). Van beide worden er slechts 260 gemaakt, keurig voorzien van de handtekening van de betreffende kampioen op de tank.

Die krabbel zit uiteraard keurig onder een laagje beschermende blanke lak en alle motoren van deze speciale serie zijn natuurlijk ook genummerd, waar het echte collectors items zijn. Dat nummer is samen met de typeaanduiding gegraveerd op een fraaie, gefreesde aluminium kroonplaat en verder zijn deze als eenzitters uitgevoerde Panigales voorzien van lekkers als een 9-plaats STM-EVO SBK droge koppeling, een voor straatgebruik goedgekeurde Akrapovic uitlaatdemper (2 kilo lichter dan de originele demper), Brembo Stylema R-remklauwen en verstelbare MSC-rempomp, verstelbare aluminium Rizoma voetsteunen en een raceruitje.

Andere extraatjes zijn er in de vorm van een aantal carbon-onderdelen: hitteschild voor het achterste uitlaatspruitstuk, dynamocover, voor- en achterspatbord en de luchthappers voor de remklauwen voor. Ook van carbon, maar gecombineerde met titanium, is de cover die de enkelzijdige swingarm beschermt. Een laatste extraatje op de Bautista-replica is de geborstelde aluminium tank, die je ook op duurdere versies van de Panigale V4 tegenkomt.

Elk van deze speciale Panigales wordt in een speciale kist met bijpassende graphics geleverd en is uiteraard voorzien van een certificaat van echtheid en daarnaast van een custom motorhoes én het Ducati Data Analyser+ datasysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.