Ducati verkoopt bijna 60.000 motoren in 2021

Geplaatst op 19 april 2022

In het ‘rare jaar’ 2021 deed Ducati het ouderwets goed. Het verkocht bijna een kwart meer motoren dan een jaar eerder en zag de omzet uitkomen op 878 miljoen euro.

Ducati verkocht vorig jaar 59.447 motoren. Dat levert een resultaat op van 61 miljoen euro. De omzet ligt met 878 miljoen euro zelfs 30% hoger dan 2020. Het resultaat is mede het gevolg van de uitbreiding van het aantal dealers. Dat steeg met 84 en het aantal verkooppunten wereldwijd bedraagt nu 790 dealers in 84 landen.

Ducati-baas Claudio Domenicali roemt de flexibiliteit van de organisatie die moeiteloos omging met corona en toeleveringsproblemen. Dat de inval van Rusland in Oekraïne voor mogelijke problemen kan zorgen, vertelt financieel directeur Henning Jens: “Het is onmogelijk om over de 2021-resultaten te praten zonder het over de huidige oorlog in de Oekraïne te hebben. Die kan een significante impact hebben op de Europese economie inclusief allerlei verstoringen op de onderdelenleveringen en markten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Bikershotel wordt opvangcentrum Oekraïense vluchtelingen

Bikers Loft Groenedijk in het Belgische Oudenburg wordt een veilige plek voor Oekraïners die voor de oorlog zijn gevlucht. Het voormalige bikershotel gaat 59 vluchtelingen herbergen. Misschien ben je zelf wel eens in Bikers Loft Groenedijk geweest. De eigenaar bruiste van de energie en creativiteit. Het maakte zijn toko uniek. De motoren stonden binnen in het centrale deel van de ... lees meer