Een motorvakantie door de Ardennen? Lees deze tips

Geplaatst op 24 maart 2022

De Ardennen is een populaire bestemming onder motorrijders. Waar je in Nederland amper heuvels en bergen vindt, zijn deze in de Ardennen volop te vinden. Op slechts een paar uur rijden van Nederland vind je dit heuvelachtige gebied vol met slingerwegen en veranderend landschap. Om je goed voor te bereiden op deze reis, hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet.

Conditie motor

Allereerst moet jouw motor in goede conditie zijn om deze reis te kunnen maken. Het laatste wat je wilt, is pech krijgen onderweg en niet meer verder kunnen. Om je motor rijklaar te maken, is het belangrijk om de bandenspanning, de remmen, de accu en de verlichting te checken. Ook is het aan te raden om je motor te voorzien van verse benzine voordat je op pad gaat. 

Kleding voor onderweg

De Ardennen staan erom bekend dat het snel kan afkoelen in de avond. Daarom is het van belang om goede buitenkleding mee te nemen. Zwerfkei is specialist op het gebied van buitenkleding. Het outdoor merk Royal Robbins biedt hoogwaardige buitenkleding aan, ideaal voor frisse avonden en door het uv-afwerende materiaal ook geschikt voor warme middagen. 

Beveiliging

Om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van diefstal tijdens je motorvakantie, is een goede beveiliging noodzakelijk. Wanneer mogelijk, is het verstandig om je motor te bevestigen aan een paal of boom. Dit zal niet altijd mogelijk zijn, dus dan is een goed slot een vereiste. Motorsloten met ART-goedkeuring geven de beste bescherming aan jouw motor. Bij veel verzekeraars is een ART-slot een vereiste bij het afsluiten van een diefstalverzekering. 

Veilig rijden

Veilig rijden staat voorop. De Ardennen staan bekend om haar vele bochten en verschillende hoogtes waardoor het rijden niet te vergelijken is met de Nederlandse (snel)wegen. Daarnaast zorgt de dichte bebossing ervoor dat het snel gaat schemeren in de namiddag. Zorg er altijd voor dat je met licht aan rijd en houd voldoende afstand van andere weggebruikers. Er zijn tal van motorroutes in de Ardennen, maak hier vooral gebruik van. Deze routes staan bekend als de mooiste routes in de omgeving. Het is niet aan te raden om buiten de gebaande paden te gaan tijdens jouw motorreis. 

Tijd van het jaar

Wanneer jij een motorreis wilt maken om tot rust te komen, raden we aan om dit buiten het hoogseizoen te doen. In het hoogseizoen wordt deze omgeving overspoeld met motorrijders en wielrenners, wat ten koste kan gaan van jouw ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.