Elektrische modellen voor BSA en Peugeot

Geplaatst op 04 oktober 2021


Het Indiase Mahindra gaat als moederbedrijf van BSA en Peugeot Motorcycles de Europese markt met elektrische modellen bedienen. Dat werd duidelijk tijdens een jubileumevenement, waar Mahindra-baas Anand Mahindra de tweewielstrategie voor Europa uit de doeken deed.


Na de inmiddels gepresenteerde Peugeot Ludix moet in 2022 een elektrische versie van de Streetzone 50 volgen. Daarna worden in de komende drie jaar op twee nieuwe platformen nog eens vier nieuwe elektrische modellen worden gelanceerd. Daarbij zou het gaan om commerciële modellen (o.a. voor bezorgdiensten) en modellen voor particulier gebruik.

Ook bij de Britse dochter BSA wordt vol ingezet op elektrificatie. In het Britse R&D-centrum in de Midlands wordt in samenwerking met het Advanced Propulsion Centre (APC) – een door de Britse staat gefinancierde instantie ter bevordering van e-mobiliteit – al aan een elektrisch aangedreven motorfiets gewerkt. De projectkosten worden door Mahindra becijferd op zo’n 11 miljoen euro, waarvan de helft wordt bijgedragen door APC. In eerste instantie was de elektrische BSA voorzien voor eind 2021, maar door de corona-pandemie is dat verder naar achteren verschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.