GTYR-onderdelen voor Ténéré

Geplaatst op 05 december 2023

Yamaha heeft drie GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) tuningsets samengesteld om van de Ténéré World Raid een serieuze wedstrijdmotorfiets te maken.

De Ténéré 700 World Raid GYTR Performance Set maakt zijn naam waar. Een volledig titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, een GYTR luchtfilterset en een ECU leveren een vermogenswinst op van 9 pk. Verder bestaat deze set uit een rallyzadel en brede voetsteunen.

De Ténéré 700 World Raid GYTR Handling Set gaat een stap verder en richt zich op het rallyklaar maken van het rijwielgedeelte.  Lichtere rallywielen van Haan Wheels bestaan uit Excel-velgen en aluminium naven. In het voorwiel zitten grotere remschijven van 300 mm van Braking en Brembo remklauwen. De Ø 48 mm KYB gesloten cartridge-voorvork heeft een veerweg van 270mm. Achteraan vervangt een volledig instelbare Paioli schokdemper de standaard demper. Verder bestaat de set uit: aluminium kroonplaat, verstelbare stuurdemper van Scotts Performance, lichtgewicht ketting- en tandwielset, grotere radiateur, aparte oliekoeler, radiateurbeschermer en een hoog voorspatbord. De ECU van de handlingset omzeilt het ABS en de startonderbreker.

De Ténéré 700 World Raid GYTR Rally Set heeft twee extra benzinetanks waardoor de T7 liefst 37,6 liter meetorst. De stuurset heeft een andere gashendel, handbeschermers en beugels om navigatieapparatuur op te monteren. Verder bestaat de set uit onder meer: een koplamptorenset met vier verstralers, polycarbonaat windscherm, stickerset, carterplaat van carbon en kevlar en een lichtere kabelboom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Honda presenteert nieuwe CB1000 Hornet

Geplaatst op 28 november 2023
Honda presenteert nieuwe CB1000 Hornet

Afgelopen jaar maakte de naam Hornet zijn rentree in het Honda-gamma met de presentatie van CB750 Hornet. Voorzien van een nieuwe 755cc-paralletwin brak deze met de traditie van een vier-in-lijn in het vooronder. Toch staat er komend jaar weer een viercilinder Hornet in de Honda-showroom, en wel in de vorm van de CB1000 Hornet! Net als de 750 verwent de ... lees meer

Strak in ’t pak!

Geplaatst op 17 november 2023
Strak in ’t pak!

Met de nieuwe Mugello 3 D-Air, Misano 3 D-Air en Misano 3 D-Air WMN lanceert motorkledingspecialist Dainese drie nieuwe lichtgewicht leren motorpakken. Alle drie zijn ze voorzien van de D-air race-airbag van Dainese en het zogeheten pentaxial elastische systeem voor een optimale ergonomie en comfort. De laatste variant van het D-air Racing Shield 3X systeem maakt drie achtereenvolgende activeringen van ... lees meer