Hoogtestage

Geplaatst op 03 april 2020

Jiří Zak van het Zwitserse Grizzly Race Team heeft op 17 februari 2020 een nieuw wereldhoogterecord gevestigd door met zijn Yamaha WR450F de duizelingwekkende hoogte van 6.546 meter te bereiken op de Ojos del Salado vulkaan in Chili. De Ojos del Saldo, dit in totaal 6.893 meter hoog is, is de hoogste actieve vulkaan ter wereld en de op één na hoogste piek in Zuid-Amerika.
Het oude hoogterecord met een motorfiets werd in maart 2015 gevestigd door de uit Chili afkomstige Gianfranco Bianchi. Hij wist met zijn Suzuki RMZ 450 een hoogte van 6.471,2 meter te bereiken.

Dat het Zwitserse team helemaal naar Chili afreisde voor haar recordpoging is overigens niet heel vreemd. De vulkaan is namelijk niet alleen heel hoog, maar ook erg breed waardoor hij relatief vlakke en gelijkmatige hellingen heeft. Het is dus niet voor niets dat alle recente succesvolle wereldhoogterecord ritten met motorvoertuigen op dezelfde Zuid-Amerikaanse berg hebben plaatsgevonden.

Voor de recordpoging van het Grizzly Race Team kon plaatsvinden, waren er maanden aan voorbereiding nodig. Onder meer om te wennen aan de ijle berglucht, omdat de recordpoging zonder kunstmatige zuurstof voltooid moest worden. Door de ijle lucht konden de moesten de teamleden hun verblijf vanaf 6.000 meter boven zeeniveau beperken tot maximaal vier uur per dag.

Naast het record van Zak, wist het Grizzly Race Team ook het wereldhoogterecord in de categorie Side-by-Side te verbreken. Hierbij was het de Russische Yan Zinger die het nieuwe record op zijn naam schreef door met zijn Can-Am Maverick Turbo op dezelfde berg een hoogte van 6.089 meter te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Motomind nieuwe Barracuda-importeur

Geplaatst op 25 maart 2020
Motomind nieuwe Barracuda-importeur

Motomind is sinds kort de nieuwe Benelux importeur van Barracuda. Dat hebben beide bedrijven in een gezamenlijk bericht bekendgemaakt. Motomind is in de nieuwe functie onder meer verantwoordelijk voor de marketing en ondersteuning van Barracuda Srl. Giovanni Salarolo van Barracuda: “Barracuda Srl is blij Motomind te kunnen presenteren als nieuwe importeur voor Barracuda Benelux. De afgelopen 10 jaar waren de ... lees meer

Geen Isle of Man TT dit jaar

Geplaatst op 18 maart 2020
Geen Isle of Man TT dit jaar

Ook het legendarische motorrace-evenement op het eiland Man ziet zich genoodzaakt alles voor dit jaar af te gelasten vanwege het Corona-virus. Eigenlijk hadden de races op het eiland in de Ierse zee tussen 30 mei en 13 juni plaats moeten hebben. Maar de organisatie liet weten dat alles vanwege de pandemie geannuleerd wordt en dat er ook geen vervangende datum ... lees meer

Speciale 1200 Tigers bij Triumph

Geplaatst op 03 maart 2020
Speciale 1200 Tigers bij Triumph

Triumph heeft haar Tiger 1200 voor 2020 in twee speciale uitgaven gehuld. Deze Tiger 1200 Desert Edition en Tiger 1200 Alpine Edition zijn vanaf medio februari leverbaar. Voor de nieuwe uitvoeringen heeft Triumph zich laten inspireren door de drift om avonturen te maken. Van een epische tocht door een onherbergzame woestijn, tot een reis door één van ’s werelds meest ... lees meer