Indian slaat nieuwe weg in

Geplaatst op 14 augustus 2018

Indian Motorcycles heeft aangekondigd de op de EICMA gepresenteerde FTR1200 daadwerkelijk in productie te nemen. De motor, die geïnspireerd is op Indian’s lange traditie van flat tracken, zal naar verwachting in 2019 voor het eerst te koop zijn.
Indian Motorcycles kwam tijdens het Wheels & Waves festival in Frankrijk naar buiten met het nieuws. “We zeiden dat we zouden luisteren naar de feedback van motorrijders uit de hele wereld”, liet Steve Menneto van Indian Motorcycles weten. “De reacties op de FTR1200 waren overweldigend. We zijn dan ook blij en trots te melden dat we de motor nu in productie gaan nemen.”

De nieuwe FTR1200 is volgens Indian zowel gebaseerd op de speciaal voor het American Flat Track ontwikkelde FTR750 als de FTR1200 Customr (zie foto hierboven) die het afgelopen jaar op verschillende beurzen te zien was. Tegelijkertijd zal de motor ook een eigen smoel krijgen. “We wilden er zeker van zijn dat de FTR1200 niet een kopie van de FTR1200 Custom zou worden”, aldus Michael Dougherty. “Bouwend op een sterke basis is het nu tijd om een nieuwe weg in te slaan en de FTR1200 is onze eerste stap.”

Speciaal voor de gelegenheid heeft Indian een wedstrijd opgezet met als hoofdprijs een van de eerste FTR1200’s die van de band rolt. Meedoen? Kijk dan op www.win-ftr1200.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Klassiek van Shoei

Geplaatst op 08 augustus 2018
Klassiek van Shoei

Shoei heeft een nieuwe integraalhelm onthuld die de dagen van weleer naar het hedendaagse haalt. Want de EX-ZERO, zoals de helm heet, mag er dan lekker oldskool uit zien, de technologie is dat absoluut niet. Zo is de op de EX-lijn uit de jaren 80 gebaseerde Shoei voorzien van een fiberglas buitenschaal, die de helm niet alleen erg licht, maar ... lees meer