Kaskraker Yamaha klaar voor 2023

Geplaatst op 29 november 2022

Yamaha’s Ténéré 700 heeft zich ontpopt tot een ongekend succesnummer. Sinds 2019 zijn er meer dan 40.000 van verkocht. Met kleine aanpassingen is de Yamaha klaar voor 2023.

Als Yamaha lui achterover was gezakt en de Ténéré 700 ongemoeid had gelaten, was de allroad eerlijk gezegd nog altijd als zoete broodjes over de toonbank gegaan. Zo makkelijk maakt Yamaha er zich niet van af, maar de Ténéré 700 is zeker niet volledig op de schop gegaan.

Zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition zijn voor 2023 uitgerust met het nieuwe 5” TFT-instrumentenpaneel dat we kennen van de World Raid. In de ‘Explorer-schermmodus’ ligt de nadruk op de toerenteller. Het ‘Street-scherm’ heeft een meer conventionele uitstraling met ronde wijzerplaten in analoge stijl.

De 2023-modellen zijn uitgerust met een Communication Control Unit die smartphone-connectiviteit mogelijk maakt. De verbinding loopt via de Yamaha MyRide-app. Naast gebruikelijke zaken als inkomende oproepen, e-mails en tekstberichten, houdt de app ook belangrijkste parameters (afgelegde route, afgelegde afstand, versnelling, topsnelheid, hoogteverschillen en nog meer) bij.

Het ABS-systeem van het huidige model kent alleen een AAN- en UIT-stand. Het 2023-model kent drie standen. Dit systeem – bekend van de World Raid – heeft een volledige AAN-, voorwiel AAN / achterwiel UIT- en volledige UIT-stand.

De nieuwe Ténéré’s zijn voorbedraad voor de montage van een optioneel Yamaha Quick-shifter-systeem. Verder hebben ze een minder kwetsbaar voorremhendel, LED-richtingaanwijzers en een USB-aansluiting die de eerdere 12V-aansluiting vervangt.

Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekend. Wel dat er van de Ténéré 700, en dus niet van de Rally Edition, een 35 kW uitvoering komt in 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Opfrisbeurt KTM 690

Geplaatst op 16 november 2022
Opfrisbeurt KTM 690

De 690 Enduro R en SMC R zijn al jaren vertrouwde gezichten binnen de KTM-range. Ook komend jaar zijn ze weer present, opgefrist en wel. Beide modellen hebben voor het nieuwe modeljaar een nieuw lcd-schermpje met de belangrijkste info en verder zijn ze voorzien van bochten-ABS. De 690 Enduro R heeft daarnaast ook offroad ABS, waarbij het ABS op het ... lees meer

Triumph lanceert trio nieuwe Street Triples

Geplaatst op 08 november 2022
Triumph lanceert trio nieuwe Street Triples

In deze MotoPlus lees je vanaf pagina 16 al veel van het motornieuws dat op de EICMA in Milaan is gepresenteerd. In het komende nummer nemen we het staartje van de beurs nog mee, maar op de valreep kunnen we je ook de nieuwe Triumph Street Triple line up alvast voorschotelen. Belangrijkste nieuws: meer vermogen en meer elektronica. Die line ... lees meer