Kawasaki Z900 in 70 kW-versie

Geplaatst op 21 september 2017

Kawasaki’s Z900 wordt komend jaar ook bereikbaar voor bezitters van het A2-rijbewijs, want de Japanners lanceren voor komend jaar een 70 kW-variant van de populaire naked. Door de enorme populariteit van de Z900 en het sterk toenemende aantal nieuwe motorrijbewijzen was het maken van een A2-versie een logische stap voor Kawasaki. Uit onderzoek bleek dat potentiële klanten en dealers een duidelijke voorkeur hadden voor het behoud van de looks, rijeigenschappen en de spirit van de “Full Power” Z900. Dit betekent dat de A2-versie van de 2018 Z900 geen andere kleuren of logo’s heeft, waardoor dit model er exact hetzelfde uitziet als de reguliere Z900.
Vanzelfsprekend is de A2-versie van de Z900 eveneens voorzien van een aangepaste airbox voor het geweldige inlaatgeluid dat we van de viercilinder kennen, een Assist & Slipper-koppeling, en het kenmerkende stalen vakwerkframe. Optimaal afgesteld op maximaal 70 kW vermogen, in overeenstemming met huidige regelgeving, kan deze versie van de Z900 aangepast worden naar 35 kW om te voldoen aan de beperkingen voor het A2-rijbewijs en daarin eveneens tegemoet te komen aan de behoeften van motorrijscholen.

De aanpassing naar 35 kW wordt uitgevoerd door een erkend Kawasaki-dealer middels de bestaande ECU van de motor. Deze handeling is gemakkelijk uit te voeren en tevens weer snel ongedaan te maken. Zo is het mogelijk om de motor terug naar 70 kW te zetten via een kort bezoek aan de dealer. De 2018 Kawasaki Z900 70 kW zal dit najaar al bij de Kawasaki-dealer staan. De prijs wordt binnenkort bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.