Kosten van een motor

Geplaatst op 28 mei 2021

Als je een motor gaat kopen, moet je niet denken dat je alleen de kosten voor de aanschaf moet betalen. Er zijn nog veel kosten die je goed moet kennen. Voor je het weet kan je niet meer rijden op je motor, omdat je het niet meer kan betalen en dat zou heel sneu zijn. Door van tevoren goed te verkennen wat deze kosten zijn en of je die kan betalen, weet je zeker dat je zorgeloos kan rijden. Motorrijden is voor veel mensen niet alleen een middel om van a naar b te gaan, maar een manier om te genieten en te ontspannen. Financiële stress is dan ook niet compatibel met motorrijden.

Als je een auto rijdt, dan weet je dat daar bepaalde extra kosten aan verbonden zijn. Je moet je auto APK laten keuren, een verzekering betalen, wegenbelasting naar de staat overmaken en soms ook parkeergeld ophoesten. De kosten die je maakt voor een motor zijn vrijwel hetzelfde. Meestal hoef je natuurlijk niet te betalen om te kunnen parkeren, maar ook hoef je je motor niet altijd te laten keuren. Als je motor minder dan 400 kilo weegt, dan is dat niet nodig. Wel moet je natuurlijk wegenbelasting betalen en ook een verzekering is wel verplicht. Daarbij komt dat de verzekeraar er vaak van uitgaat dat iemand op een motor vaker bij ongevallen betrokken is en daarom meer premie moet betalen.

Onderhoud van je motor
Ook moet je je motor goed onderhouden. Net zoals bij een auto, is het slim om je motor om de zoveel tijd na te gaan. Als je dat zelf niet kan, dan ben je afhankelijk van een vakman. Dan moet je dus je motor naar de garage brengen, waar de professionals daar alles kunnen checken. Dat kost natuurlijk geld en als er iets moet worden vervangen is dat ook een kostenpost. Wij houden graag wat geld achter, zodat we altijd op dit soort incidentele kosten zijn voorbereid. Maar het kan goed dat jij geen geld kan sparen, bijvoorbeeld omdat je niet die financiële ruimte hebt.

Dan kan je ervoor kiezen om een lening af te sluiten, zodat je je motor kan laten repareren. Een dergelijke lening is ook niet voor iedereen geschikt. Daarom adviseren we je zelf goed te kijken of dat iets voor jou is en wat voor mogelijkheden er zijn. Kijk eens op Becam om de tarieven te vergelijken. Er is heel veel mogelijk.

Motoraccessoires
Op je motor kan je ook allerlei accessoires aanbrengen. Denk aan zijtassen, een mooi windscherm of zelfs een zijspan. Deze zaken zijn wellicht niet strikt noodzakelijk, maar als je er eenmaal een aantal hebt aangeschaft dan zie je er al snel de meerwaarde van in. Wij zouden inmiddels niet meer zonder ons eigen zadel kunnen. Daarnaast moet je natuurlijk goede kleding kopen, die je beschermt tegen het weer, maar ook als je mogelijk zou vallen. Een goede helm is noodzakelijk en handschoenen zijn ook een essentieel onderdeel van de outfit van elke motorrijder. Dat mag ook wel wat kosten, want die spullen kunnen je leven redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.