Laat ook deze winter de wielen draaien

Geplaatst op 26 november 2021

Je hebt afgelopen zomer weer enorm genoten van alle motorritjes door Nederland. Omdat je dagelijks veel thuis en op kantoor hebt gewerkt, geeft het motorrijden je het ultieme gevoel van vrijheid. Je hebt inmiddels alle hoeken, wegen en bijzondere historische plekken van Nederland gezien.

Nu het weer minder is en de vrieskou en gladde wegen weer op de loer liggen staat je motor veilig en wel in de garage. Je hebt de motor nog goed nagekeken en klaargemaakt voor z’n winterslaap. Voor de zekerheid heb je ook alle kleding gecontroleerd op slijtage en heb je je pak behandeld met spray en gel zodat het allemaal soepel blijft. Hang het pak op een plek neer waar genoeg ventilatie is en dus niet in een afgesloten plastic kledingzak. Dan bestaat zeker bij leer de mogelijkheid dat de boel gaat schimmelen.

Als de motor eenmaal in winterslaap is betekend het niet dat je jezelf ook in pauzestand moet gaan zetten. Er is genoeg te bedenken om toch actief bezig te zijn. Heb je iets met wielen en wil je die ook in dit seizoen laten draaien dan kun je je verdiepen in allerlei mogelijke fietsen. Je kunt hier verschillende soorten fietsen vergelijken. Dat is natuurlijk enorm gemakkelijk als dat allemaal op één site kan.

Sportief

Ben je echt een sportieveling dan is wielrennen of mountainbiken een goede keuze. Wielrennen kun je principe het hele jaar, al is een pak sneeuw wel een lastige hindernis om goed door te komen met een racefiets. Een mountainbike is wat dat betreft een goed alternatief. Met zo’n off-road fiets kun je ook heel goed gewoon op de weg rijden. Welke fiets je uiteindelijk kiest, hangt naast vanaf hoe groot je bent ook af van de smaak. Ben je iemand van goede kwaliteit hou dan rekening met een groter budget. Let er wel op dat een dure merkfiets niet automatisch staat voor een hogere kwaliteit. Informeer anders bij vrienden of sluit je aan bij een club en vraag daar professioneel advies.

Kleding

Heb je de perfecte fiets gevonden dan volgen daarna automatisch accessoires. Dat varieert van een bidon, wielrenschoenen tot een goede verlichting. Vooral dat laatste is tijdens de steeds sneller donker wordende dagen van levensbelang. Naast flink sterke verlichting is het ook zaak om opvallende kleding te dragen. Dat kan fluoriserend of reflecterend zijn. Rij je in het donker en er schijnt dan licht van een auto op je, dan val je onmiddellijk op als je zo’n fluoriserend hesje aan hebt. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop.

Elektrische fiets

Ben je iets minder sportief maar wil je toch regelmatig buiten zijn en een lekkere afstand afleggen, dan doe je er goed aan om een elektrische fiets te kopen. Omdat je als motorrijder zeker van snelheid houdt, zal een speed pedelec je zeker bekoren. Met deze supersnelle elektrische fiets met trapondersteuning kun je maar liefst 45 km/u behalen. Let er wel op dat je voor een speed pedelec een geel bromfietskentekenplaat nodig hebt. Dan kun je onbezorgd op de openbare weg rijden. Beschermende kleding en een fietshelm completeren je outfit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.