Met de motor naar de Wadden? Ja dat kan!

Geplaatst op 14 januari 2022

Brede stranden, gezellige dorpjes, unieke landschappen en weidse uitzichten, dat vind je allemaal op de Waddeneilanden. Dichtbij en ver weg tegelijk. Op de kleinere eilanden Vlieland en Schiermonnikoog is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan, maar op drie van de vijf Nederlandse waddeneilanden, te weten: Texel, Terschelling en Ameland mag het wel. Dus waar wacht je nog op? Boek een huisje, zoek een mooie route naar Den Helder, Harlingen of Holwerd, haal je bike van stal en gaan!

De lol begint meteen al onderweg naar de kop van Noord-Holland of Friesland. Het echte platteland van Nederland met uitgestrekte polders, grote boerderijen en wegen waar je lekker door kunt rijden. Dan met de motor op de boot, dat blijft toch altijd speciaal. Aan boord een kopje koffie of een kleine maaltijd en het vasteland nakijken en dan ben je er al. 

Toegegeven, op een dag rij je zo’n eiland makkelijk meerdere keren rond. Maar wil je echt even weg en genieten van de unieke sfeer van een eiland dan blijf je natuurlijk overnachten. In een huisje Ameland ben je lekker helemaal op jezelf en kun je doen en laten wat je wilt op de tijden dat jij daaraan toe bent. ‘s Avonds nadat de laatste boot naar het vasteland is vertrokken, komt het eiland tot rust. De dagjesmensen zijn verdwenen en de sfeer verandert. Het heeft iets intiems en romantisch om op het eiland achter te blijven.  Je bevindt je in een select gezelschap van eilandbewoners, al zijn sommigen dat net als jij maar tijdelijk. En tot de eerste boot weer nieuwe bezoekers brengt is dit helemaal jullie plek.

Rust

Blijf je wat langer dan kun je de motor gebruiken om een dagje strand te pakken of de verschillende dorpjes te bezoeken. Het kan bijna niet anders: op zo’n eiland kom je helemaal tot rust. En het is zeker de moeite waard om je motor af en toe te laten staan en te voet of, doe eens gek, op de fiets het eiland te verkennen. Laat je motor veilig geparkeerd staan bij Terschelling huisje en dompel je onder in de overweldigende natuur van dit grootste eiland van de Friese wadden. Of in het uitgaansleven in een van de dorpjes, wat ook daarvoor kun je op Terschelling prima terecht. 

Alle waddeneilanden hebben hun eigen unieke karakter en dat is ook goed bewaard gebleven. Ze bieden naast rust en ruimte ook veel bezienswaardigheden en vertier voor jong en oud. Ook met minder mooi weer hoef je je er echt niet te vervelen. Je kunt ook op de wadden kiezen voor een superdeluxe vakantie met bijvoorbeeld een huisje met jacuzzi of iedere dag uit eten, want horecagelegenheden zijn er ook te kust en te keur. 

Kortom denk bij het plannen van je volgende trip met de motor ook eens aan de mogelijkheid om in eigen land toch helemaal in een andere wereld te zijn en neem je motor mee op de boot naar een van de eilanden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.