Met deze tips kun je je motor theorie-examen halen!

Geplaatst op 12 oktober 2021

De vele auto theorie oefeningen die je online kunt vinden, kunnen je natuurlijk niet echt helpen als je je graag je motorrijbewijs wilt halen. Alhoewel je hiervoor wel je wel een theorie-examen moet halen, zal dit anders zijn dan bij de autorijbewijs. Gelukkig kun je op het internet ook veel motor theorie tips vinden zodat je je alsnog goed kunt voorbereiden op je motor theorie-examen. Bovendien kunnen de onderstaande tips je helpen bij het leren voor dit examen, terwijl een kenteken check RDW je kan helpen om een goede keuze te maken bij het kopen van een motor nadat je je rijbewijs hebt gehaald. 

Maak je eigen studiehulpmiddelen

Als het op leren aankomt, toonde een onderzoek uit 2013 aan dat oefentests beter werken dan simpelweg je aantekeningen markeren of opnieuw lezen. Dus verander je aantekeningen in flashcards of gebruik een flashcard-app om de stof voor het examen van je motor theorie uit het hoofd te leren. Vraag je vrienden om je te ondervragen of je eigen oefentest te schrijven zodat je je optimaal kunt voorbereiden. Online vind je overigens ook dergelijke oefenexamens.

Laat je informeren

Loop niet onvoorbereid je examen in op wat je te wachten staat. Ontdek voordat je gaat studeren hoe de test er precies uitziet, terwijl je ook moet weten wat je allemaal moet leren voor het motor theorie-examen. Zijn er meerkeuzevragen of korte antwoorden? Hoe lang heb je voor het beantwoorden van de vragen? De doelen en lay-out van de test bepalen hoe je het leren van de stof aanpakt. Bij de motor theorie kun je hier gelukkig veel informatie over vinden.

Verwijder de afleiding

Afleiding maakt het moeilijk om aandacht te schenken aan wat je aan het doen bent, wat het op zijn beurt moeilijker maakt om feiten vast te leggen in het geheugen. Geef jezelf een voorsprong door de notificaties op je telefoon uit te zetten, je favoriete websites tijdelijk te blokkeren of vast te houden aan instrumentale muziek zodat je niet in de verleiding komt om mee te zingen terwijl je studeert voor het motor theorie-examen. Door elke 45 minuten een pauze te nemen, kun je ook gefocust blijven.

Negeer de gemakkelijke dingen niet

Zelfs als je al het hele jaar bezig bent met een bepaald onderwerp of concept en denkt dat de test een makkie zal zijn, moet je het nog steeds goed studeren voor de grote dag. Je wilt geen punten verliezen voor onzorgvuldige fouten omdat je niet goed genoeg gestudeerd hebt voor het examen waarmee je je motorrijbewijs kunt halen.

Verdeel grote concepten in kleinere details

Als je een groot onderwerp bestudeert, wat het geval is als je aan het studeren bent voor het motor theorie-examen, probeer dan het materiaal dat je moet leren in meerdere kleine stukken te verdelen. Bestudeer één gedeelte per keer of één hoofdstuksectie per keer en test jezelf dan. Stel jezelf vragen over wat je zojuist hebt bestudeerd en schrijf zelfs je antwoorden op om goed te studeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.