Metzeler presenteert met Roadtec 02 nieuwe sportieve toerband

Geplaatst op 19 oktober 2023

Bandenfabrikant Metzeler legt de laatste hand aan de opvolger van haar Roadtec 01, die de toepasselijk naam Roadtec 02 gaat krijgen. De nieuwe sportieve toerband moet in januari 2024 op de markt komen en het belangrijkste verschil met de voorganger zit hem volgens Metzeler in een betere handling en betere prestaties op nat wegdek.

Opvallend is het gebruik van een hoog percentage natuurlijke en gerecyclede materialen. Ander opvallend feitje is dat Metzeler zelf niet langer rept over een sportieve toerband, maar over een ‘Super Sport Touring’-band. Het nieuwe rubber combineert volgens Metzeler dan ook de typische karaktertrekken van een toerband, zoals een lange levensduur en natte grip, met die van supersport-band, zoals een uitgesproken sportieve handling.

Ook claimt de Duitse bandenfabrikant dat de opwarmtijd van deze banden aanzienlijk korter is dan die van zijn voorganger en daarnaast zijn tevens de prestaties onder moeilijke omstandigheden, zoals kou, regen en glad asfalt, verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.