Moto Morini in Chinese handen

Geplaatst op 24 oktober 2018

Moto Morini is overgenomen door de uit China afkomstige Zhongneng Vehicle Group. Afgelopen week heeft het Italiaanse motormerk bekendgemaakt dat de nieuwe eigenaar 100 procent van de aandelen heeft gekocht.
Het is de tweede overname in korte tijd voor Morini. Drie jaar geleden, in 2015, werd het bedrijf al gekocht door de Italiaanse investeerder Autjann. Volgens verschillende Italiaanse media hebben de Chinezen 10 miljoen euro betaald voor het motormerk. In hun eerste statement heeft de nieuwe eigenaar aangegeven groeiplannen te hebben voor Moto Morini. Zo is het doel het bestaande gamma verder uit te breiden alsook nieuwe modellen te lanceren.

Dat moet allemaal in Italië gebeuren want de nieuwe eigenaar wil het bedrijf in dat land houden. Moto Morini was onder Autjann al begonnen met het Euro4-geschikt maken van de huidige Corsaro ZZ-, Corsaro ZT-, Milano- en scrambler-modellen.

De Zhongneng Vehicle Group hield zich tot op heden alleen bezig met het bouwen van motorscooters en lichte motoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

FD Gazellen 2018 – MotorKledingCenter behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland

MotorKledingCenter behoort dit jaar tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland en kan zich daarom dit jaar een FD Gazelle noemen. Het Financieel Dagblad organiseert de Award uitreiking dit jaar voor de 15de keer. Om in aanmerking te komen hanteerde het FD dit jaar extra zware criteria. Bedrijven moeten in ieder geval drie jaar ononderbroken een omzetgroei van tenminste 20% ... lees meer

Nieuwe ZX-6R van Kawasaki

Geplaatst op 17 oktober 2018
Nieuwe ZX-6R van Kawasaki

Geslachtofferd door de Euro4-norm verdween Kawasaki’s ZX-6R afgelopen jaar enigszins met stille trom van het Europese motortoneel. Gelukkig hoeven we het niet lang zonder de Japanse supersporter te doen, de nieuwe 2019-versie heeft de Euro4-barrière geslecht en mag zich daarnaast ook nog op andere updates verheugen. Maar te beginnen bij de 636 cc vier-in-lijn, die nu dus netjes volgens de ... lees meer