Motoren blijven welkom in milieuzone

Geplaatst op 03 juli 2018

De milieuzones in Zweden worden geen verboden gebied voor motorrijders. Dat heeft de FEMA, het Europese verbond van motorrijders, bekendgemaakt. Vanaf 2020 mogen Zweedse gemeenten zelf milieuzones instellen.
Daarbij is er keuze uit drie gradaties, die variëren van het verbieden van zware machines, tot het alleen toegankelijk maken voor voertuigen die voldoen aan de Euro6-norm. Daar vallen onder meer volledig elektrische en waterstofvoertuigen onder. Omdat het merendeel van de motoren en brommers niet aan deze norm voldoet, zou die laatste zone voor dit soort voertuigen dus verboden gebied worden.

Na een sterke lobby van de Zweedse motorrijders vereniging SMC heeft de overheid echter besloten dat alle drie de milieuzones toegankelijk blijven voor zowel motoren als brommers. Volgens SMC betekent dit dat de overheid motoren en brommers ziet als een manier om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. Daarnaast dragen de tweewielers bij aan minder files en een grotere bereikbaarheid van steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Harley van Arnie brengt 4 ton op

Geplaatst op 19 juni 2018
Harley van Arnie brengt 4 ton op

De Harley-Davidson waar Arnold Schwarzenegger  op reed in de film Terminator 2: Judgement Day, is bij een online veiling verkocht voor ruim 400.000 euro. Daarmee heeft de motor flink meer opgebracht dan de verwachte 250.000 euro. Na afloop bleek dat de Fat Boy van Arnie zelfs het meest had opgebracht van alle 2.000 veilingkavels tijdens de Icons & Legends of Hollywood-veiling ... lees meer

BMW presenteert 9cento prototype

Geplaatst op 31 mei 2018
BMW presenteert 9cento prototype

BMW heeft tijdens de ‘Concorso d’Eleganza Villa d’Este’ haar nieuwe conceptmotor, de 9cento, gepresenteerd. “De tijd dat het allemaal opvallender, groter en slimmer moet, hebben we achter ons gelaten”, liet Edgar Heinrich, hoofd van de designafdeling weten. “Dit concept richt zich op zinvolheid en balans.” De conceptmotor is volgens de Beierse bouwer dan ook de perfecte combinatie tussen sportief en ... lees meer