Motortocht door Canada’s Rocky Mountains

Geplaatst op 15 december 2021

Op de motor door Canada toeren is een droom voor wie het ongelooflijke landschap op twee wielen wil zien en het land op een meer onafhankelijke manier wil ontdekken. Naast een rijbewijs A en natuurlijk een motor, heb je een eTA nodig om naar Canada te reizen. Lees hier welke voorbereidingen je moet treffen en verdiep je in een van de meest ongelooflijke routes om dit land vol verrassingen te ontdekken.

Route door een adembenemend landschap

Canada is een enorm land, dus om een grote verscheidenheid aan plaatsen te bezoeken om verrassingen op het laatste moment te voorkomen, moet je bij het plannen van een route rekening houden met deze afstanden. Een manier om het land door te reizen is per motorfiets, zodat je niet afhankelijk bent van de dienstregelingen en vertragingen van ander vervoer, en wat is een betere manier om dat te doen dan op een van Canada’s meest iconische plaatsen? De Canadian Rockies is een van de beste gebieden om met de motor te verkennen. Deze reis door British Columbia brengt je op plaatsen die je nooit meer zult vergeten.

De route begint in Vancouver, het juweeltje van het westen van het land en het belangrijkste financiële en culturele centrum van dit gebied. Je kunt van de gelegenheid gebruikmaken om een paar dagen de belangrijkste toeristische attracties van de stad te bezoeken en een motor te huren bij een van de vele verhuurderbedrijven in de stad. De reis gaat verder over Highway 3 naar de Okanagan Valley, waar je een bezoek kunt brengen aan Osoyoos, een belangrijke vakantiebestemming in de zomer. De vallei ligt vol wijngaarden en staat bekend als “het Napa van Canada”, dus een stop voor wijnproeven is zeer aan te bevelen.

De volgende stop is in het stadje Golden, en om er te komen ga je over een mooie bergpas met veel geschiedenis. Zodra je deze stad verlaat, kom je in het Yahoo National Park. Rijd verder over de beroemde Icefields Parkway, in het hart van de Canadese Rockies, tot je aankomt in Jasper, een van Canada’s beroemdste nationale parken.

De route gaat verder naar McBride, het schilderachtige stadje Quesnel en Cache Creek, een rit die lijkt op een cowboyfilm. Dan gaat de route verder over de adembenemende Sea to Sky Highway naar Whistler en langs de kust naar Nanaimo, een stadje op Vancouver Island met een van de mooiste kades van het land. De laatste stop voor de terugkeer naar het beginpunt is Victoria, de hoofdstad van British Columbia.

Een motor huren in Canada: vereiste documenten

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden bij het huren van een motor in Canada. Eerst en vooral moet je minstens 21 jaar oud zijn en een rijbewijs A hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je een credit card meeneemt om de borg te betalen. Over het algemeen zou een nationaal rijbewijs voldoende moeten zijn voor de verhuur, maar het kan zijn dat het bedrijf een internationaal rijbewijs (IRB) eist. Daarom is het altijd raadzaam om vóór de reis bij het verhuurbedrijf te informeren of om voor de zekerheid een IRB aan te vragen.

Andere formaliteiten: een eTA aanvragen

Behalve het aanvragen van een internationaal rijbewijs moet je ook een ander verplicht document hebben voor je naar Canada vliegt: een eTA of visum voor Canada. In de meeste gevallen kunnen Spaanse reizigers gewoon een eTA aanvragen, een verplichte reistoestemming waarmee ze zonder visum naar Canada kunnen vliegen. Dit is een veel gemakkelijkere, snellere en goedkopere optie om aan te vragen dan een visum.

Je hoeft alleen een eenvoudig digitaal aanvraagformulier in te vullen, de betaling te voldoen en te wachten tot je de reistoestemming per e-mail ontvangt, wat meestal hooguit 3 dagen duurt. Je hoeft het document niet af te drukken, want het wordt automatisch aan het paspoort gekoppeld. Het eTA Canada is vijf jaar geldig en met deze reistoestemming op zag mag je maximaal 6 maanden per reis in Canada verblijven , wat meer dan genoeg tijd is om op een motor door dit verbazingwekkende land te toeren en van de natuurlijke omgeving te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.