MV Agusta eert Giacomo Agostinio met speciale Superveloce

Geplaatst op 12 november 2021

MV Agusta en Giacomo Agostini zullen wel tot in lengte van dagen in één adem genoemd blijven worden. Om de legendarische 15-voudig wereldkampioen te eren, heeft de Italiaanse fabrikant een speciale uitvoering van de Superveloce, de Ago, op de wielen gezet.

Na eerder de F4 Ago en de F3 Ago is dit dus de derde hommage aan de Agostini, en misschien wel de mooiste. Om elk van de 311 GP-overwinningen van Agostini te vieren, worden er 311 van deze Veloces gemaakt, ambachtelijk met de hand. De eerste vijftien daarvan zijn trouwens opgedragen aan de vijftien wereldtitels van de Italiaan. Zo is de tank voorzien van een leren strap met een carbon plaatje met voor de eerste 15 units daarop een uniek graphic met de trofee en het jaartal waarin de wereldtitel werd gewonnen door Agostini. Uiteraard ontbreek ook de handtekening van de meester zelf niet op deze Superveloce met zijn 798cc metende en 147 pk sterke driecilinder.

Uiteraard is er nog meer gepimpt aan deze speciale uitvoering met bijvoorbeeld een Öhlins Nix-voorvork en TTX36-achterschokdemper. Beide volledig instelbaar uiteraard. De Öhlins-stuurdemper heeft een nieuwe CNC-gefreesde steun, en ook de nieuwe bovenste kroonplaat is het resultaat van een fraai stukje CNC-freeswerk. Veel handgemaakte onderdelen van de stroomlijn, zoals de zijpanelen, de spatborden. Het kontje en de afdekkap van het duozadel, zijn van carbon en handgemaakt. Daarnaast is het ruitje wat hoger en is er gekozen voor een bijzonder lekker in het oog vallende wielset.

De nieuwe Superveloce Ago wordt daarnaast geleverd met een unieke kit met asymmetrisch Arrow-uitlaatsysteem (+4 pk) met twee dempers aan de rechter- en één aan de linkerzijde. Echt geïnspireerd op de racers uit de tijd van Agostini dus. Daarnaast bevat deze kit een set rode handgrepen, net zoals Agostini deze vroeger gebruikte, en een carbon zadelgedeelte met alcantara-bekleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.