Nieuw: Electra Glide Revival

Geplaatst op 25 mei 2021

Harley-Davidson kondigde onlangs haar ‘Icons Collection’ aan, een jaarlijks programma waarin gelimiteerde modellen worden gepresenteerd. Het eerste model is meteen bekendgemaakt: een Electra Glide Revival, die onder andere is voorzien van een speciaal likje verf en tal van retro-details.


Het uiterlijk van de Electra Glide Revival is gebaseerd op de Electra Glide uit 1969, Harley’s eerste model dat beschikbaar was met de zogenaamde ‘Batwing’ kuip, die tot op de dag van vandaag nog in Harley-Davidson’s assortiment zit. Ook het kleurschema, met wit, blauw en zwart, is gebaseerd op die van de ’69 Electra Glide. Andere designkenmerken van de Revival zijn onder meer een zwart/wit solozadel, rijkelijk veel verchroomde delen (o.a. velgen) en whitewall-banden, die de machine een prachtige nostalgische look geven.

De  Revival wordt aangedreven door het bekende Milwaukee Eight 114 blok, een 1.868 cc V-twin met 168 Nm koppel bij 3.250 tpm, en is standaard bijzonder rijk uitgerust. Onder meer het Boom! Box GTS infotainmentsysteem,  cruise-control, bochten-ABS, tractiecontrole, hill hold control en een halogeen koplamp zijn standaard aan boord.

De Electra Glide Revival wordt in een gelimiteerde wereldwijde oplage van  1.500 stuks gemaakt, en is vanaf eind april beschikbaar. De prijs bedraagt € 35.995 (België € 31.000). Info: www.harley-davison.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.