Nieuw: Kabuto Geosys

Geplaatst op 14 december 2022

Met deze nieuwe Geosys stapt de Japanse helmfabrikant naar eigen zeggen in de wereld van dual-purpose helmen; ofwel een comfortabele helm voor op het asfalt, die een uitstapje naar het onverhard niet schuwt.

Een adventure helm feitelijk dus, die zowel met crossbril (offroad) als regulier vizier (onroad) kan worden gebruikt. Bijzonder daarbij is dat de crossbril kan worden gebruikt in combinatie met een gemonteerd vizier. Eveneens een noviteit is het feit dat de helmschaal middels een speciaal slot achterin is voorbereid op de Universal Communication Solution, een semi-universele bluetooth oplossing die door Cardo, Midland, Uclear en Sygn House is ontwikkeld.

De Geosys, die voldoet aan de nieuwe ECE 22.06 norm, heeft een multi-composiet buitenschaal en is voorzien van het zogeheten MIPS safety system. Dit is een extra laag tussen binnenschaal en -voering, die 10 tot 15 mm verdraaiing tussen beide toestaat en daarmee een belangrijk deel van de rotatie-energie absorbeert bij bepaalde impacts. Verder is de helm voorzien van meerdere ventilatieopeningen, een viervoudig verstelbare klep voor een optimaal blikveld zowel staand als zittend, een uitneem- en wasbare coolmax binnenvoering en Pinlock voorbereiding.

De nieuwe Geosys komt er in de maten XS tot en met XXL, en in de kleuren wit, matzwart, zwart en matgrijs. De prijs is nog niet bekend. Info: www.ogkkabuto.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.