Nieuwe BMW C1 op komst?

Geplaatst op 19 december 2018

Elektrisch rijden zónder helm. Als het aan scooterfabrikant Govecs ligt, en dankzij een systeem dat lijkt op dat van de BMW C1. Govecs heeft een licentieovereenkomst met het Beierse motormerk gesloten waar onder meer de voor de C1 ontworpen veiligheidsconstructie onder valt. Heel nieuw is een elektrische BMW C1 overigens niet. In 2009 kwam BMW zelf al met een conceptstudie (zie de foto hierboven) die de naam BMW C1-E kreeg.

Dit studiemodel was een herinterpretatie van de BMW C1 uit jaren 90, een motorscooter die weliswaar zijn tijd ver vooruit was, maar geen succes werd. Kijkende naar de overeenkomst heeft Govecs het plan opgevat een elektrische equivalent te ontwikkelen van een 50 en 125 cc-variant. Het doel van de ‘helmloze’-scooter is een compleet nieuwe groep klanten aan te boren. De planning is nu dat de elektro-scooter in 2021 gelanceerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Nieuwe Honda CBX1000 verkocht

Geplaatst op 11 december 2018
Nieuwe Honda CBX1000 verkocht

Een Honda CBX1000 die 37 jaar lang stond te verstoffen in zijn originele kist, is geveild voor 28.000 dollar. Waarom de kist nooit uitgepakt is, is niet duidelijk. Het gevolg is echter dat het de legendarische zescilinder geheel in nieuwstaat verkeerd. Alleen het karton aan de zijkant van de krat is verwijderd om de CBX te kunnen bewonderen. De motorfiets ... lees meer