Nieuwe helm? 9 tips voor het voorkomen van een miskoop

Geplaatst op 19 april 2017

– ADVERTORIAL –

Nieuwe motorhelm? Deze 9 tips voorkomen een miskoop.

Dat motorrijden de mooiste hobby ter wereld is, hoeft niemand jou te vertellen. Bij het uitzoeken van een motor- of scooterhelm moet je wel op een aantal belangrijke punten letten, het is ten slotte één van de belangrijke veiligheidsmaatregelen voor je de weg op gaat. Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een helm, maar eerst moet je weten wat de meest gemaakt fout is.

Koop nooit een tweedehands helm

Dit is belangrijk omdat je nooit weet wat er met een tweedehands helm gebeurd is. Als de motorhelm al eens gevallen is dan heeft het absorberende materiaal het grootste gedeelte van zijn werking al verloren.

Koop je toch tweedehands? Laat de helm dan herkeuren bij een motorzaak, zo weet je tenminste wat je in huis haalt. Mensen kopen vaak tweedehands helmen vanwege de lagere prijs, tegenwoordig zijn er echter prima nieuwe helmen te vinden in de goedkopere prijsklasse.

Het advies is echter om altijd een nieuwe helm te kopen. Tegenwoordig zijn er steeds meer helmen op de markt beschikbaar. Bij scooterliefhebbers zijn jethelm enorm populair. Bij motorliefhebbers zijn de integraalhelmen in trek en dan met name de zwarte integraalhelmen, bekijk bijvoorbeeld eens de integraalhelmen op Helmonline.nl.

De volgende tips zijn ook heel belangrijk om op te letten:

  1. Elk hoofd heeft een andere vorm, zorg dus voor een helm welke perfect bij jouw hoofdvorm past.
  2. Laat je door een (online) specialist informeren over de verschillende materialen waarvan een helm gemaakt is en wat voor effect dit op de veiligheid heeft.
  3. Zorg dat de scooter- of motorhelm beschikt over een erkend keurmerk.
  4. Tussen motorhelmen is veel verschil in gewicht, vaak zijn de lichtere helmen iets duurder qua prijs, dit omdat deze van lichtere materialen gemaakt zijn.
  5. Het vizier en de ventilatie moeten naar wens zijn.
  6. De sluiter moet perfect zitten, zit deze te straks dan kan dit gaan irriteren, zit deze te los dan kan de helm minder veilig zijn.
  7. Er zijn verschillende soorten helmen, en je ziet bepaalde type helmen bij sommige groepen motorrijders meer voorkomen.
  8. Kies een helm waarvan het uiterlijk niet alleen bij jou past, maar ook bij je motor of scooter. Op Pinterest vind je ook leuke ideeën voor motorhelmen (check wel of deze voldoen aan de veiligheidseisen).

Koop je een helm bij een online motorzaak zorg dan dat je hulp krijgt van iemand met veel kennis van helmen, deze zullen je helpen een helm uit te zoeken welke aan al deze eisen voldoet. Ook zullen ze je helpen een motor- of scooterhelm uit te zoeken welke qua prijs en stijl bij je past. De betere online shops verkopen alleen helmen die voldoen aan de veiligheidseisen (ECE keurmerk).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Nieuw: TomTom Rider 450

Geplaatst op 19 april 2017
Nieuw: TomTom Rider 450

TomTom heeft onlangs het doek getrokken van de nieuwe TomTom Rider 450, een doorontwikkeling van de zeer populaire TomTom Rider 400/410. Het nieuwe zwarte design geeft het navigatiesysteem een lekker trendy uitstraling, maar het zijn vooral de praktische aanpassingen die in de smaak zullen vallen. Zo is het contrastrijke touchscreen nu beduidend minder reflecterend én is de gevoeligheid ervan instelbaar ... lees meer

Nieuw van Rukka: Airium en Airi

Geplaatst op 12 april 2017
Nieuw van Rukka: Airium en Airi

Het Finse motorkledingmerk Rukka breidt zijn assortiment van lichte handschoenen voor het warme seizoen uit met de nieuwe modellen Airium voor hem en de Airi voor haar. Beide worden gekenmerkt door goede bescherming, uitstekend ademend, maximaal comfort en draaggemak. Warm weer stelt speciale eisen aan motorhandschoenen, enerzijds de vanzelfsprekende bescherming anderzijds voorkoming van overmatig zweten en de controle van het ... lees meer

KTM Orange Days

Geplaatst op 07 april 2017
KTM Orange Days

Altijd al eens op een KTM willen rijden? Test in de maanden april en mei de nieuwe 2017-KTM-modellen! Bewonder tevens de nieuwe PowerWear en PowerParts collectie. Vrijblijvend informatie opvragen en een kijkje nemen? Ook dat is mogelijk! Boek nu een testrit op één van de volgende modellen: KTM Freeride E* 125 Duke* 390 Duke* 690 Duke 1290 Super Duke R ... lees meer

Nieuwe lijn van Alpine

Geplaatst op 31 maart 2017
Nieuwe lijn van Alpine

Ooit geweten dat bij een snelheid van 120 km/uur op de motor, de windruis goed is voor een fikse 98 dB? Ter referentie, een straaljager of fikse heimachine maakt dezelfde herrie. Niet verwonderlijk dus dat dit tot blijvende gehoorschade kan leiden, de reden dat veel motorrijders tegenwoordig met oordoppen in rijden. Alpine Hearing Protection heeft nu speciaal voor rijders die ... lees meer

Sulby jack van Grand Canyon

Geplaatst op 28 maart 2017
Sulby jack van Grand Canyon

Onder het motto ‘Follow the Road’ heeft Grand Canyon de Vintage kledinglijn uitgebreid met het SULBY jack dat per heden leverbaar is. Het Washed Denim materiaal waar dit Sulby jack van is gemaakt geeft deze volwaardige motorjas een casual look die in meerdere segmenten kan worden gedragen. De Sulby is voorzien van een waterdicht en ademend membraan. De 4 buitenzakken aan ... lees meer