Nieuwe helm? 9 tips voor het voorkomen van een miskoop

Geplaatst op 06 juli 2017

– ADVERTORIAL –

Nieuwe motorhelm? Deze 9 tips voorkomen een miskoop.

Dat motorrijden de mooiste hobby ter wereld is, hoeft niemand jou te vertellen. Bij het uitzoeken van een motor- of scooterhelm moet je wel op een aantal belangrijke punten letten, het is ten slotte één van de belangrijke veiligheidsmaatregelen voor je de weg op gaat. Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een helm, maar eerst moet je weten wat de meest gemaakt fout is.

Koop nooit een tweedehands helm

Dit is belangrijk omdat je nooit weet wat er met een tweedehands helm gebeurd is. Als de motorhelm al eens gevallen is dan heeft het absorberende materiaal het grootste gedeelte van zijn werking al verloren.

Koop je toch tweedehands? Laat de helm dan herkeuren bij een motorzaak, zo weet je tenminste wat je in huis haalt. Mensen kopen vaak tweedehands helmen vanwege de lagere prijs, tegenwoordig zijn er echter prima nieuwe helmen te vinden in de goedkopere prijsklasse.

Het advies is echter om altijd een nieuwe helm te kopen. Tegenwoordig zijn er steeds meer helmen op de markt beschikbaar. Bij scooterliefhebbers zijn jethelm enorm populair. Bij motorliefhebbers zijn de integraalhelmen in trek en dan met name de zwarte integraalhelmen, bekijk bijvoorbeeld eens de integraalhelmen op Helmonline.nl.

De volgende tips zijn ook heel belangrijk om op te letten:

  1. Elk hoofd heeft een andere vorm, zorg dus voor een helm welke perfect bij jouw hoofdvorm past.
  2. Laat je door een (online) specialist informeren over de verschillende materialen waarvan een helm gemaakt is en wat voor effect dit op de veiligheid heeft.
  3. Zorg dat de scooter- of motorhelm beschikt over een erkend keurmerk.
  4. Tussen motorhelmen is veel verschil in gewicht, vaak zijn de lichtere helmen iets duurder qua prijs, dit omdat deze van lichtere materialen gemaakt zijn.
  5. Het vizier en de ventilatie moeten naar wens zijn.
  6. De sluiter moet perfect zitten, zit deze te straks dan kan dit gaan irriteren, zit deze te los dan kan de helm minder veilig zijn.
  7. Er zijn verschillende soorten helmen, en je ziet bepaalde type helmen bij sommige groepen motorrijders meer voorkomen.
  8. Kies een helm waarvan het uiterlijk niet alleen bij jou past, maar ook bij je motor of scooter. Op Pinterest vind je ook leuke ideeën voor motorhelmen (check wel of deze voldoen aan de veiligheidseisen).

Koop je een helm bij een online motorzaak zorg dan dat je hulp krijgt van iemand met veel kennis van helmen, deze zullen je helpen een helm uit te zoeken welke aan al deze eisen voldoet. Ook zullen ze je helpen een motor- of scooterhelm uit te zoeken welke qua prijs en stijl bij je past. De betere online shops verkopen alleen helmen die voldoen aan de veiligheidseisen (ECE keurmerk).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Zwitserse alleskunner

Geplaatst op 06 juli 2017
Zwitserse alleskunner

Het motorjas equivalent van een Zwitsers zakmes, zo kun je dit nieuwe Powell allseason textieljack van IXS wellicht nog het best omschrijven. Door onder meer een Z-liner membraan, diverse ventilatieopeningen en een uitneembare thermovoering ben je namelijk prima op de verschillende weersextremen voorbereid, en ook op praktisch staat de jas, die er zowel in een dames- als herenuitvoering is, zijn ... lees meer

MV Agusta RVS#1

Geplaatst op 30 juni 2017
MV Agusta RVS#1

Ontworpen door CRC (Castiglioni Research Center), gevoerd onder de naam MV Agusta en gebouwd door Reparto Veicoli Speciali (een speciale afdeling binnen MV Agusta die zich uitsluitend richt op exclusieve, custom made motoren), je kunt niet zeggen dat de Italianen bij de ontwikkeling van deze RVS#1 over één nacht ijs gingen. Wat je overigens ook wel terugziet trouwens, want wat ... lees meer

Meer power, minder verbruik

Geplaatst op 22 juni 2017
Meer power, minder verbruik

De start-up onderneming Alter Ego, residerend in het Italiaanse Rome, heeft met deze Impulse Drum Charger een nieuw soort turbo-concept gepresenteerd. De in doorsnee ongeveer twintig centimeter grote box, met name bedoelt voor dikke eencilinders en twins tot 800 cc, is volledig gevrijwaard van draaiende delen, maar maakt gebruikt van een carbonmembraan om verse lucht in het inlaattraject te pompen. ... lees meer

Conceptmodel: BMW Concept Link

Geplaatst op 14 juni 2017
Conceptmodel: BMW Concept Link

Benieuwd hoe de toekomst eruit ziet? BMW gunt ons een kijkje in hun keuken en dit is dus hoe de Duitsers zich de stadse tweewieler van de toekomst voorstellen, als een hip gestylde elektrische scooter, compleet met zijpanelen die als schuifdeur fungeren. De Beierse firma onthulde deze Concept Link, die duidelijk is geïnspireerd door de Vision Next (zie MotoPlus 21/2016) ... lees meer

Museum kopen?

Geplaatst op 13 juni 2017
Museum kopen?

Italofielen kennen hem waarschijnlijk wel, Cor Dees. De Zeeuw ademt namelijk Laverda uit al zijn poriën, wordt wereldwijd gerespecteerd om zijn immense kennis en verzamelde in tientallen jaren tijd een unieke collectie omtrent het illustere merk uit Breganze, die sinds 2006 permanent in een prachtig museum wordt tentoongesteld. Dees is nu echter op zoek naar iemand die bereid is zijn levenswerk ... lees meer