Nieuwe helm? 9 tips voor het voorkomen van een miskoop

Geplaatst op 19 mei 2017

– ADVERTORIAL –

Nieuwe motorhelm? Deze 9 tips voorkomen een miskoop.

Dat motorrijden de mooiste hobby ter wereld is, hoeft niemand jou te vertellen. Bij het uitzoeken van een motor- of scooterhelm moet je wel op een aantal belangrijke punten letten, het is ten slotte één van de belangrijke veiligheidsmaatregelen voor je de weg op gaat. Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een helm, maar eerst moet je weten wat de meest gemaakt fout is.

Koop nooit een tweedehands helm

Dit is belangrijk omdat je nooit weet wat er met een tweedehands helm gebeurd is. Als de motorhelm al eens gevallen is dan heeft het absorberende materiaal het grootste gedeelte van zijn werking al verloren.

Koop je toch tweedehands? Laat de helm dan herkeuren bij een motorzaak, zo weet je tenminste wat je in huis haalt. Mensen kopen vaak tweedehands helmen vanwege de lagere prijs, tegenwoordig zijn er echter prima nieuwe helmen te vinden in de goedkopere prijsklasse.

Het advies is echter om altijd een nieuwe helm te kopen. Tegenwoordig zijn er steeds meer helmen op de markt beschikbaar. Bij scooterliefhebbers zijn jethelm enorm populair. Bij motorliefhebbers zijn de integraalhelmen in trek en dan met name de zwarte integraalhelmen, bekijk bijvoorbeeld eens de integraalhelmen op Helmonline.nl.

De volgende tips zijn ook heel belangrijk om op te letten:

  1. Elk hoofd heeft een andere vorm, zorg dus voor een helm welke perfect bij jouw hoofdvorm past.
  2. Laat je door een (online) specialist informeren over de verschillende materialen waarvan een helm gemaakt is en wat voor effect dit op de veiligheid heeft.
  3. Zorg dat de scooter- of motorhelm beschikt over een erkend keurmerk.
  4. Tussen motorhelmen is veel verschil in gewicht, vaak zijn de lichtere helmen iets duurder qua prijs, dit omdat deze van lichtere materialen gemaakt zijn.
  5. Het vizier en de ventilatie moeten naar wens zijn.
  6. De sluiter moet perfect zitten, zit deze te straks dan kan dit gaan irriteren, zit deze te los dan kan de helm minder veilig zijn.
  7. Er zijn verschillende soorten helmen, en je ziet bepaalde type helmen bij sommige groepen motorrijders meer voorkomen.
  8. Kies een helm waarvan het uiterlijk niet alleen bij jou past, maar ook bij je motor of scooter. Op Pinterest vind je ook leuke ideeën voor motorhelmen (check wel of deze voldoen aan de veiligheidseisen).

Koop je een helm bij een online motorzaak zorg dan dat je hulp krijgt van iemand met veel kennis van helmen, deze zullen je helpen een helm uit te zoeken welke aan al deze eisen voldoet. Ook zullen ze je helpen een motor- of scooterhelm uit te zoeken welke qua prijs en stijl bij je past. De betere online shops verkopen alleen helmen die voldoen aan de veiligheidseisen (ECE keurmerk).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Motorverzekering – Kiezen voor jaardekking of winterstop?

 – ADVERTORIAL –   Er zijn motorverzekeringen met een zogenaamde winterstop, maar is dat wel verstandig? Er kleven namelijk ook weer kosten aan. Wat is goedkoper? En waar moet je op letten bij het op vakantie gaan met de motor? De tips van de experts van Diks verzekeringen geven je antwoord. Waarom je motor in de winter verzekerd houden, als ... lees meer

Uitbreiding bij Remus

Geplaatst op 19 mei 2017
Uitbreiding bij Remus

Remus heeft haar slip-on gamma uitgebreid met een nieuwe demper, de Remus 8. Een einddemper die dankzij een speciaal ontwikkeld binnenwerk, dat zich kenmerkt door een groot expansievolume, specifiek op toermotoren is getrimd. De Remus 8 heeft ondanks het flinke volume toch een lekker rank design en is naast de esthetische oppepper ook goed voor meer vermogen en koppel, evenals ... lees meer

Leerzaam stukkie sturen

Geplaatst op 11 mei 2017
Leerzaam stukkie sturen

Lekker een lang weekend sturen in de Moezel en daarbij dan ook nog de fijne navigatiekneepjes onder de knie krijgen, dat klinkt als een win-winsituatie. Maar het kan, en wel tijdens de 4-daagse TomTom 40/400/410 Navigatiereis, een initiatief van Horizon Motor Reizen en navigatiespecialist Waypoint. Na aankomst bij het hotel aan de Moezel (via een aangeleverde route), start om 17.00 ... lees meer

Yamaha Dark Side of Japan MT Tour

Geplaatst op 04 mei 2017
Yamaha Dark Side of Japan MT Tour

In het bezit van een Yamaha MT of er altijd al eens op willen rijden? Omcirkel dan 6 en 7 mei in je agenda, dan organiseert Yamaha Motor Nederland in de Kromhouthal te Amsterdam namelijk de ‘Dark Side of Japan MT Tour’, waarbij uiteraard ook motorijders van andere merken/modellen welkom zijn. Naast het rijden van een route, met je eigen ... lees meer

Terugroepactie Datatool S4 alarmsysteem

Geplaatst op 26 april 2017
Terugroepactie Datatool S4 alarmsysteem

Scorpion Automotive Ltd, de eigenaar van het merk Datatool, heeft een terugroepactie voor het Datatool S4 red alarmsysteem aangekondigd. Bij productevaluaties is gebleken dat er bij een aantal alarmsystemen uit de Datatool S4 Red series, die ook worden verkocht onder het label “Triumph Approved Accessory alarm”, functionele problemen kunnen optreden waardoor het alarmsysteem zich niet meer laat uitschakelen. Onderzoek heeft uitgewezen ... lees meer