Nieuwe Triumph Bonneville en Speed Triple Special Editions

Geplaatst op 12 maart 2013
  • Triumph lanceert Special Edition versies van de Bonneville en de Speed Triple.
  • De Bonneville SE is uitgerust met een spectaculair rood frame, een opvallende nieuwe kleurstelling, nieuwe koplampbevestigingen en een zwarte passagiershandgreep.
  • De Speed Triple SE heeft een blauw frame, opvallende tankstrepen, bijpassende kleurstelling voor flyscreen, onderkuip en zadelkap plus volop carbon onderdelen om de sportieve premiumlook te onderstrepen.

Zowel de Bonneville SE als Speed Triple SE zullen een gelimiteerde oplage kennen van 30 stuks elk voor de Benelux. Triumph Motorcycles lanceert twee SE -Special Edition- modellen van de iconische Bonneville en Speed Triple modellen.

De nieuwe Special Edition Bonneville – met zijn karakteristieke 865cc motorblok, chroom, retro styling en gegoten lichtmetalen velgen – onderging een scala aan verbeteringen, om een motorfiets die nog meer opvalt te creëren. Het in het oog springende rode frame en de prachtige kleurstelling springen eruit en zijn de eerste voorbodes van een groot aantal aanpassingen aan de styling van de “Bonnie”. De voorkant krijgt nieuwe richtingaanwijzers, een nieuwe koplamp met bevestiging (zoals bij de Thruxton), terwijl aan de achterkant een zwarte passagiershandgreep en een zogenaamde ‘bashplate’ werden gemonteerd. Hedendaagse zwarte spiegels completeren de nieuwe look, maar het zijn vooral het rode frame en de Matt Black en Cranberry Red kleurenschema’s die echt de aandacht trekken. Met het oog op functie en uiterlijk kreeg het zadel van de Bonneville SE een uniek ontwerp, dat bestaat uit nieuwe stiksels op een vinyl bekleding.

Bonneville SE

De Special Edition Speed Triple is ook gebaseerd op het huidige model, aangedreven door de charismatische, 1050cc Triumph driecilinder motor. Met een opvallend blauwe frame en dito achterbrug is de Speed Triple SE leverbaar in Cristal White met glanzend blauwe merkaanduidingen. De speciale editie krijgt daarnaast de “lichtgewicht behandeling” met een carbon voorspatbord, zijpanelen, tankcover en radiateurpanelen. De in bijpassende kleurstelling uitgevoerde flyscreen, onderkuip (bellypan) en zadelkap zijn standaard, evenals unieke details als een rubberen tankpad en helder achterlicht. Een nieuw cover voor de koppeling, dynamo en kettingwielbeschermkap zijn een extra aanvulling voor de make-over. De afwerking van de dynamische look wordt verzorgd door blauwe pinstripes in de wielen en nieuwe zwarte spiegels. Hitteschilden voor de uitlaatdempers, stuur en stuurstroppen voltooien de nieuwe esthetiek.

Bonneville_F3Q

 

Speed Triple SE

Beide nieuwe machines zullen via het Triumph-dealer netwerk beschikbaar komen vanaf maart 2013 voor de Bonneville SE en in april voor de Speed Triple SE. De Bonneville SE heeft een consumentenadviesprijs van €9.570, terwijl de Speed Triple SE €14.390 uw eigendom kan worden.

SpeedTriple_F3Q

Bron: Triumph Motorcycles Benelux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.