APRILIA SHIVER 900

Nieuw
€ 9.745,- € 8.999,-
Merk:APRILIA
Type:SHIVER 900
Bouwjaar: 2018
Kenteken: 00-24-16
Kilometerstand: 0 km
Garantie: 24 MAANDEN FABRIEKS
Kleur:zilver
Maandbedrag:€ 120,00
Modeljaar:2018

De Shiver 900 van Aprilia wordt aangedreven door een vernieuwde tweecilinder V-twin motor en beschikt daarmee over meer motorvermogen en een hoger koppel waarmee de machine nog meer rijplezier levert dan zijn 750cc voorganger. Hogere prestaties in combinatie met een absoluut topframe zorgen ervoor dat de Shiver 900 een van de meeste begerenswaardige machines is in de categorie van de naked sportmotoren.

De Aprilia Shiver 900 valt meteen op door zijn geavanceerde vormgeving. Van de hooggeplaatste luchtinlaten tot de karakteristieke achterkant is hij tot perfecte harmonie geïntegreerd in een fraai en opwindend design, zoals alleen Italianen dat beheersen.
Het 900cc motorblok
De V-twin krachtbron is goed voor indrukwekkende prestaties die het sportieve karakter van de Shiver benadrukken, waarbij diverse rode details voor een extra accent zorgen.

De 900 cc krachtbron van de Shiver is ontwikkeld op basis van de 750cc 900 V-twin van de eerste generatie, maar levert een betere respons en aanzienlijk meer vermogen in het lage- en midden toerenbereik. De bestaande motor is dan ook diverse punten aangepast. Zo werd de nieuwe cilinderinhoud verkregen door de slag te verhogen van 56,4 naar 67,4 mm bij gelijkblijvende boring. Daarmee steeg het vermogen naar 95,2 pk bij 8750 tpm., maar minstens zo indrukwekkend is het koppel dat nu 90 Nm bij 6500 tpm. bedraagt, echt de top in zijn klasse. Het geeft de motor een aanzienlijk betere acceleratie en gasreactie, zonder dat het ten koste van de betrouwbaarheid gaat.

Hoewel het ontwerp van de motor in grote lijnen gelijk is aan zijn voorganger - 900 V-twin met vier kleppen per cilinder, dubbele bovenliggende nokkenassen en vloeistofkoeling - is de krachtbron toch op talrijke punten aangepast. Daarbij kwam het accent te liggen op het verminderen van de inwendige wrijving. Zo zijn de nieuw ontworpen zuigers voorzien van een anti-wrijvings materiaal op het hemd, terwijl lichtere zuigerpennen de beweegbare massa verlagen. Ook het ontwerp en de balancering van de krukas is vernieuwd.

Het nieuwe en efficiëntere semi-dry smeersysteem voorkomt vermogensverlies door schudden, houdt het olieverbruik tot een minimum beperkt en de temperatuur onder controle, waardoor de motor geen oliekoeler nodig heeft. Nieuwe injectoren verbeteren de samenstelling van het mengsel voor een geringer verbruik en lagere uitstoot volgens de Euro 4 standaard. De 900 cc krachtbron is ook voorzien van een automatisch decompressiesysteem waardoor de motor beter start bij koud weer. De Shiver is ook leverbaar in een 35 kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.
Sportief rijwielgedeelte
De hoge prestaties van de Shiver krachtbron worden mogelijk gemaakt door een optimaal uitgevoerd rijwielgedeelte, uiterst handelbaar en superieur in zijn klasse. Het ontwerp, een unieke combinatie van ronde framebuizen en aluminium schetsplaten bevestigd met zeer sterke bouten voor een stijve en toch lichte constructie, verschaft de machine stuureigenschappen in de beste Aprilia tradities. Reken maar dat bochtige trajecten tot de favoriete routes van de Shiver rijders gaan behoren.

De Shiver is voorzien van een nieuw ontworpen Kayaba voorvork die bijna een halve kilo lichter is dan zijn voorganger. De ø 41mm vork met 130 mm veerweg is beter bestand tegen wisselende rijomstandigheden, uitgebreid instelbaar en comfortabel. De schuin liggende monodemper aan de rechterkant is niet alleen een mooi esthetisch detail, want dankzij deze constructie is er ruimte voor een optimaal uitlaatontwerp. De veerweg bedraagt ook hier 130 mm.

De nieuw ontworpen driespaaks velgen dragen in belangrijke mate bij aan de goede wegligging. Ze zijn samen ruim 2 kg lichter, verlagen dus het onafgeveerde gewicht, maar ook het gyroscopisch effect hetgeen de handelbaarheid verhoogt.

De Shiver is aan de voorzijde voorzien van twee radiaal geplaatste 4-zuiger remklauwen op ø 320 mm grote, zwevende schijven. De ø 240 mm schijfrem in het achterwiel wordt door een enkelzuiger remklauw afgestopt.

MotoPort Rockanje

Motorliefhebbers in hart en nieren

In het uiterste puntje van Zuid-Holland ligt Rockanje, waar de gebroeders Zuijderwijk de scepter zwaaien over hun eigen MotoPort vestiging. Een motorbedrijf waar motorrijders uit de verre omgeving op af komen. Dat komt onder andere door de enorme keuze die MotoPort Rockanje biedt. De showroom biedt een ruim aanbod nieuwe motoren van Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, KTM, Piaggio, Vespa, Aprilia, Peugeot, Gilera waarvan MotoPort Rockanje het dealerschap heeft. Daarnaast vind je er een grote collectie gebruikte motoren, van alle soorten en maten. En natuurlijk mag ook de kledingafdeling er zijn. Die shop is ruim opgezet, zodat het assortiment van de exclusieve MotoPort merken, DANE, DIFI en BAYARD op een goede manier gepresenteerd kunnen worden. Maar dat is niet de enige reden om naar Rockanje te komen. De echte, gezellige motorsfeer en de uitstekende service geven vaak de doorslag. we zijn motorliefhebbers, die met motorliefhebbers omgaan, aldus het Team van MotoPort Rockanje.


Wanneer u voor deze motor een MotoPort Norisk verzekering met WA-beperkt Casco of All-risk dekking afsluit ontvangt u:
- GRATIS pechservice inclusief eigen woonplaats.
- Hoge instapkorting
- Tot 80%no-claimkorting
- Geen alarmverplichting!
- 3 jaar aanschaf- of taxatiewaardevergoeding mogelijk. Geen afschrijving!
- Accessoires tot 1.500,- euro gratis meeverzekerd
- Schade aan helm en kleding tot 1.500,- euro per opzittende gratis meeverzekerd

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de aanbieder

Let op!
De hier getoonde video's betreffen NIET het geadverteerde voertuig maar zijn willekeurige video's van dit type.

MotoPort Rockanje

Moolhoek 6
3235 XK Rockanje
www.motoportrockanje.nl


0181-402455
0181-402985
Aanbod van deze dealer

Wilt u deze APRILIA SHIVER 900 kopen, of meer informatie ontvangen over deze motor, neem dan contact op met MotoPort Rockanje.

Vul hier uw postcode in voor de kortste route naar MotoPort Rockanje en deze APRILIA SHIVER 900

Andere interessante APRILIA motor occasions:

  • APRILIA SHIVER 900 ABS

    Goedhart Motoren B.V.Nieuw! Met 24 maanden fabrieksgarantie. Te bezichtigen en uit voorraad...€ 9.745
  • APRILIA SHIVER 900 ABS

    MotoPort RotterdamMet een grotere en compleet nieuw ontwikkelde tweecilindermotor staat...€ 9.745
  • APRILIA SHIVER 900

    Verhoeven MotorenMet leuke accesoires uit gevoerd eventueel gratis ombouw naar 35KW...€ 8.450