DUCATI 1199 Superleggera

Nieuw
€ 65.507,-
Merk:DUCATI
Type:1199 Superleggera
Bouwjaar: 2014
Kilometerstand: 10 km
Garantie: div. opties mogelijk
Kleur:Corse racing re
Modeljaar:2014

De exclusieve Ducati 1199 Superleggera. Nu te bezichtigen bij officieel Ducati dealer MotoPort Hippolytushoef ! Een droom van magnesium en carbon. Superleggera betekent: ‘Super licht’. Er zijn slechts 500 exemplaren geproduceerd, dit betreft serienummer 21. Dit is 'm dan, de nieuwe Ducati 1199 Panigale Superleggera. Op het oog is er nog geeneens zoveel verschil, maar dat kan niet van het onderhuidse worden gezegd. Met een opgegeven vermogen van 200 pk -205 pk met race uitlaat- en een opgegeven rijklaargewicht van 166 kilo is het absoluut de meest extreme Ducati ooit.

Bij het lezen van de specificaties van de 1199 Panigale Superleggera moesten we meteen denken aan de Macchia Nera, een waanzinnig exclusieve fiets van Italiaanse makelij, op basis van de 998R Superbike, die werd opgegeven voor een vermogen van 180 pk bij een gewicht van slechts 135 kilo.

De Panigale Superleggera doet daar nog een schep bovenop. Waar de Panigale R wordt opgegeven voor 189 kg rijklaar - 165 kg droog, is het rijklaargewicht van de Panigale Superleggera slechts 166 kilo. Da's dus één kilo meer dan een Panigale R droog op de weegschaal brengt en eveneens één kilo meer dan het minimale gewicht van een WK Superbike racer.

Ducati heeft dit weten te realiseren door nagenoeg uitsluitend nog maar gebruik te maken van magnesium, titanium en carbon. Zo is het bij de gewone Panigale uit aluminium vervaardigde airbox cq. subframe nu van magnesium gemaakt, net als de wielen die nu van gesmeed magnesium zijn gemaakt. Titanium vinden we weer terug bij de kleppen en de drijfstangen van het motorblok, terwijl de gehele stroomlijn van carbon is gemaakt.

En dan hebben we nog maar een paar onderdelen genoemd, zo'n beetje alle onderdelen zijn bij deze afslankbeurt onder de loep genomen en indien mogelijk van een lichter materiaal gemaakt.

Genoemde prijs is exclusief BPM a 10.293,- !! De motor kan dus ook zonder kenteken geleverd worden.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de aanbieder

Let op!
De hier getoonde video's betreffen NIET het geadverteerde voertuig maar zijn willekeurige video's van dit type.

MotoPort Hippolytushoef

Molenveld 7
1777 HN Hippolytushoef
www.motoporthippolytushoef.nl

E-mail deze aanbieder

0227-591639
0227-592044
Aanbod van deze dealer

Wilt u deze DUCATI 1199 Superleggera kopen, of meer informatie ontvangen over deze motor, neem dan contact op met MotoPort Hippolytushoef.

Vul hier uw postcode in voor de kortste route naar MotoPort Hippolytushoef en deze DUCATI 1199 Superleggera

Andere interessante DUCATI motor occasions: