DUCATI MONSTER 1100

€ 4.500,-
Merk:DUCATI
Type:MONSTER 1100
Kenteken: MJ-LD-60
Kilometerstand: 15914 km
Kleur:Anniversary Red
Modeljaar:2003

Ducati Monster 1100 - Bouwjaar 2003 - kilometerstand 15.914 – kenteken MJ-LD-60

Dit is de speciale jubileum uitvoering die in 2003 is uitgebracht naar aanleiding van het 10-jarig jubileum van de originele Monster 900 in de kleur is anniversary red. Dit is de laatste versie van de originele Monster (dus alle kinderziektes verholpen, perfecte gas-injectie response). Deze uitvoering heeft verstelbare Showa vering (voor en achter).

Deze 1000cc is door Ducati specialist Carl Nengerman omgebouwd tot 1100cc. De cilinders zijn verhard met Nikasil en de zuigers zijn geleverd door bekende Duitse tuner Kämna (Kaemna). Op advies van Carl is er een iets grotere (sterkere) achterremcilinder geplaatst.  

Door de iets lichtere Puretec zuigers past alles op de standaard krukas. Met K&N filter en andere uitlaatpijpen en twee tandjes meer op achtertandwiel, steeg het vermogen van 85pk naar 102pk (75kw) en 118Nm koppel op het achterwiel. Op verbeterde rijvaardigheidstraining trok deze monster een Ducati DS1100 en Monster 1100 EVO met gemak uit bij de sprint test.

Daarna is een QD ex-Box uitlaat gemonteerd, inclusief wijdere uitlaatbocht. Door deze uitlaat en de bochten is het vermogen toegenomen (met name bij lagere toeren merkbaar).

Motor is in perfecte staat, door andere zuigervorm is de (olie) temperatuur  gemiddeld 5 graden lager dan in originele uitvoering. Door het hogere vermogen (met name hoge koppel bij lage toeren) is het verbruik ook omlaag gegaan (van gemiddeld 15 naar 17 kilometer per liter benzine).

Naast de motorische verbeteringen, zijn er ook een aantal optische verbeteringen doorgevoerd:
- kleinere knipperlichten en spiegel.
- tail cut (kentekenplaat direct onder buddy).
- carbon onderdelen (achter spatbord, hielplaat, framecover).
- smoke ruitje (op stuurkuip).
- engine spoiler in kleur.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de aanbieder

Let op!
De hier getoonde video's betreffen NIET het geadverteerde voertuig maar zijn willekeurige video's van dit type.

Wilt u deze DUCATI MONSTER 1100 kopen, of meer informatie ontvangen over deze motor, neem dan contact op met de eigenaar.

Andere interessante DUCATI motor occasions: