Patenttekening nieuw Harley-blok

Geplaatst op 14 mei 2019

Harley-Davidson maakte afgelopen jaar bekend dat het zich in de toekomst niet enkel meer op haar traditionele markten gaat focussen, maar ook haar pijlen richt op andere segmenten. Zo wil het binnen afzienbare tijd onder meer met een nieuwe powercruiser, allroad en streetfighter komen. Over het nieuwe blok, dat de basis van deze ‘nieuwe tijd’ gaat vormen, zwijgt H-D nog altijd in alle toonaarden. Nieuw vrijgegeven patent-tekeningen brengen daar verandering in.

In deze tekeningen is een gloednieuwe vloeistofgekoelde 60-graden V-Twin te zien. Kijkende naar de duidelijk zichtbare ophangpunten aan de achterkant van het blok en aan de voor- en achterzijde van de cilinderkoppen, is het aannemelijk dat de nieuwe V-Twin een dragend onderdeel wordt in de nieuwe modellen.

Over de eventuele cilinderinhoud van het slanke blok staat niets beschreven, maar Harley-Davidson maakte zelf al bekend dat de inhoud varieert tussen de 500 en 1250 cc. Voortbordurend op dit gegeven, gaan wij er gemakshalve vanuit dat er vier groottes komen te weten: 500, 750, 975 en 1250 cc. Of dat klopt, wordt vermoedelijk snel duidelijk. H-D heeft immers bekendgemaakt dat ze vanaf 2020 met de eerste nieuwe motorfietsen op de markt willen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.