Randy Mamola weer naar Assen

Geplaatst op 30 maart 2023

Voormalig TT-winnaar en ‘MotoGP Legend’ Randy Mamola komt in actie tijdens de Classic GP Assen van 8 tot en met 10 september. En niet op zo maar een motorfiets.

De populaire Amerikaan, viervoudig vice-kampioen in de koningsklasse, wordt op Assen herenigd met zijn Suzuki uit 1981. Dat jaar kwam Mamola, 21 jaren jong en met vier overwinningen achter zijn naam, op de Heron Suzuki met startnummer 3 als een van de favorieten naar Assen. Door een spectaculaire crash in de regen zag hij de eindstreep niet. Boet van Dulmen reed lange tijd aan de leiding en werd uiteindelijk tweede achter de Italiaan Marco Lucchinelli.

Mamola en Assen vormen een goeie combinatie. De publiekslieveling haalde in 1979 zijn eerste WK-punten in de 500cc op het TT-circuit. Tijdens zijn tweede TT zette hij de snelste ronde neer. Van 1980 tot en met 1992 finishte de Amerikaan op Assen liefst zeven keer bij de beste vijf. Hij won de Dutch TT in 1984 en 1985, werd tweede in 1986 en mocht in 1987 als derde het podium beklimmen. In 1992, tijdens zijn laatste TT, finisht hij na lange tijd weer in de top 5 om de race erna in Hongarije zijn allerlaatste podiumklassering te behalen.

Bij Mamola’s afscheid in 1992 staat zijn teller op dertien overwinningen en 57 podiumklasseringen. Hij wordt vier maal vice-kampioen, vaker dan welke coureur dan ook in de geschiedenis van het wereldkampioenschap. In 2018 wordt Randy Mamola als ‘MotoGP Legend’ geëerd.

Die Amerikaanse legend maakt dus deel uit van het circus dat Classic GP Assen heet. Blokkeer 8 – 10 september alvast in de agenda. Naast Mamola zijn er ook legendarische Formule 1-bolides, klassieke ‘touring cars’, iconische sportwagens en onvergetelijke Grand Prix motoren te bewonderen in de ‘Cathedral of Speed’ tijdens de Classic GP. Kijk hier voor alle informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Rev’it gaat modulair

Geplaatst op 17 maart 2023
Rev’it gaat modulair

Stratum GTX heet deze jongste allweather adventure outfit van Rev’it, dat met zijn ‘twee lagen, geen compromissen’ opbouw naar eigen zeggen het best presterende en beschermende pak ooit van de Brabantse onderneming is. De Stratum GTX is een modulair pak, dat bestaat uit twee lagen: de basis betreft een hoog ademende air-mesh laag, die dankzij (deels in hoogte verstelbare) CE ... lees meer

Snuisterijtjes van Saito

Geplaatst op 08 maart 2023
Snuisterijtjes van Saito

Nog op zoek naar wat mooie accessoires om je motor vlak voor het seizoen nog even wat extra op te leuken? Onder de merknaam Saito biedt de Duitse motorkleding- en accessoiresgigant Louis tal van betaalbare, gecertificeerde onderdelen aan om je motor een lekker oppepper te geven. Zoals dit 76 centimeter brede superbike stuur (Ø 22 mm) voor € 34,99, de ... lees meer

De E-Duke die KTM niet bouwt

Geplaatst op 02 maart 2023
De E-Duke die KTM niet bouwt

Het Indiase Ultraviolette heeft de nieuwe elektrische F99 gepresenteerd. Deze nieuwe elektrische machine is gebaseerd op de eerdere F77 en is uitsluitend voor circuitgebruik bedoeld.Als iemand bij KTM Mattighofen de opdracht zou krijgen om de huidige 1290 Super Duke te elektrificeren, zou de blik naar India gewend moeten worden. Ultraviolette heeft met haar F77 en de nieuwe F99 het Kiska-desing ... lees meer