Wat vind jij van de YAMAHA TDM 900?

Je beoordeling
Degelijkheid
Prestaties
Prijs/Kwaliteit
Uiterlijk
Jouw cijfer: 0
Schrijf een review en maak kans op een gratis set oordopjes van Alpine. (Geef s.v.p. een uitgebreide review waar andere motorrijders wat aan hebben.)
Algemene beoordeling
 • Degelijkheid:
 • Prestaties:
 • Prijs/Kwaliteit:
 • Uiterlijk:
5,9 10 211 YAMAHA TDM 900

Motoren

TDM900 - YAMAHA
TDM900
YAMAHA
€ 3.990,-

2005 · 56118 km
Motor Center Venlo - Venlo-Blerick

TDM 900 - YAMAHA
TDM 900
YAMAHA
€ 4.999,-

2006 · 39709 km
Rokemp motoren - Vollenhove

TDM 900 - YAMAHA
TDM 900
YAMAHA
€ 3.890,-

2003 · 49100 km
TopMoto B.V. - Apeldoorn

TDM 900 ABS - YAMAHA
TDM 900 ABS
YAMAHA
€ 4.990,-

2006 · 34844 km
Motostore Barendrecht - Barendrecht

TDM900 - YAMAHA
TDM900
YAMAHA
€ 3.290,-

2002 · 44000 km
MotoPort Rockanje - Rockanje

TDM 900 ABS - YAMAHA
TDM 900 ABS
YAMAHA
€ 5.499,-

2007 · 21356 km
MotoPort Uithoorn - Uithoorn

TDM 900 - YAMAHA
TDM 900
YAMAHA
€ 4.250,-

2004 · 42000 km
Motor Centrum Eibergen - Eibergen

Reviews

 • Algemene beoordeling: 9,5
 • Degelijkheid:
 • Prestaties:
 • Prijs/Kwaliteit:
 • Uiterlijk:
Paul schreef:

“Ik wilde na lang overwegen deze al een tijd, van wat ik las tot zover was een heerlijke allrounder.
En natuurlijke dat heerlijke parrallel twin met 270 graden krukas geluid (als een 90 graden v-twin).
Verder staat deze motor als uiterst betrouwbaar en een lange levensduur ( mits goed onderhouden natuurlijk).
Na een tijdje zoeken liep ik tegen een gunstig geprijsde TDM 900 uit 2003 aan. Er zat al een 2 in 1 takkoni uitlaat op voor een heerlijke sound. Na een proefrit was ik meteen verkocht. Het rijd meteen heel vertrouwd alsof je er al jaren op rijd. Nu pas zo\'n 1000 km mee gereden (véél te weinig nog!) maar daar gaan zeker nog heel veel km\'s bij komen. ook pluspunten zijn: keurig verbruik van 1 op 20 a 21, géén olieverbruik. Heerlijk koppel van onderuit de toeren. Het enige wat ik nog wil zijn andere banden, bridgestone T32\'s gaan eronder. Verder komt er nog wat bling op zoals andere rem en koppelingshevel en active led blinkers. Voor wat betreft comfort, heerlijk. in 1/2 dag groningen en terug vanuit Utrecht gedaan, ongeveer 400 km. Geen centje pijn! Ik zeg doen. Een heerlijk motor.”

 • Pluspunten
 • Koppel
 • Sound
 • comfort
 • Minpunten
 • Je wilt blijven rijden! :-)
 • Algemene beoordeling: 8,3
 • Degelijkheid:
 • Prestaties:
 • Prijs/Kwaliteit:
 • Uiterlijk:
Marco Frenken schreef:

“Als vorige motor 5 jaar bereden en ondanks oudere techniek een heerlijke machine voor heerlijk touren, sportief rijden en zelf licht all road werk gaat hem makkelijk af.
Heb er 25000 km mee gereden en geen enkel probleem gehad.
Zelfs helemaal met dezelfde ketting gereden.
Goed onderhoud en zeker 40000 km met een ketting mogelijk.

Kortom: een fantastische machine!!!”

 • Pluspunten
 • Motorblok
 • Betrouwbaarheid
 • Rijcomfort
 • Minpunten
 • Iets gedateerd uiterlijk
 • Algemene beoordeling: 8,0
 • Degelijkheid:
 • Prestaties:
 • Prijs/Kwaliteit:
 • Uiterlijk:
Motor Chick schreef:

“Zeer prettige motor! Doordat het een tweecilinder is, heeft hij goed veel kracht onderin, maar omdat het een v-twin is, merk je verder weinig van het bokkende wat veel tweecilinders toch hebben. Wel moet hij goed op toeren worden gehouden, want dan rijdt hij het lekkerst en het soepelst. Dat is precies waarnaar ik op zoek was. Heerlijke motor tijdens het sportieve bochtenwerk en zeer comfortabel, ook op de snelweg.”

TDM-mous schreef:

“Hoi ik rijd de TDM900 (2004) sinds zomer 2005, teller nu op 30.000km heb nog nooit technische problemen gehad. Ook niet na de winterslaap. Het enige nadeel is met de optionele hoge ruit, last van turbulentie boven de 100km/uur. Ik rijd meestal zonder de FJR-kofferset, maar ze zijn wel een uitkomst. Alleen met inhalen opletten want ze steken verder uit dan je stuur/spiegels.”

John schreef:

“Zeer praktische woon/werk EN tourfiets.
Kan meekomen op alle gebied, asfalt/landweggetjes en een enkel zandpad is geen probleem.
Alleen de iet wat nerveuze injectie(t/m model 2004) is iets minder maar ook daar zijn truckjes voor.zet hem bij het banden wisselen wel op BT020 banden, is goud!!”

Bjorn aka TRX schreef:

“TDM 900 : uiterste betrouwbare all-round motorfiets die op zowat alle vlakken heel behoorlijk presteert. Alleen, met duo, rustig of sportief, op vlak asfalt of op grindweg.....hij doet het allemaal :-) .

Lmaes schreef:

“Heb nu 60000km op de teller met enkel normale onderhoudskosten (onderhoud, banden, ketting).
Rijdt als een zonnetje.”

Ruud schreef:

“Praktische, sportieve goeduitziende motor.
Je kunt er lekker mee toeren, maar ook mee "beesten" als je dat zou willen. De zit is prettig, alleen is turbulentie rond de helm een probleempje. Dat is echter met het juiste ruitje te verhelpen. Hij rijdt ook een stuk prettiger als er een powercommander ingebouwd wordt. Zonder is het nogal aan/uit en ook een beetje dat "contantfahrruckeln" zoals de duitsers dat zo mooi kunnen omschrijven. Verder is het best ook een pakezel, met koffers en duo rijdt het nog steeds goed.”

Leen, (rij al 30 jaar) schreef:

“De TDM900 is een fijne fiets, niet al te zwaar en voor lange mensen hoog genoeg.
Het verbruik is prima ( zuinig ) te noemen.
Duo rijden ook prima. Lekker strak sturen.
Helaas stem ik wat lager in degelijkheid, want al snel
ging de nokkenas kettingspanner eraan.
Verder kan ik hem aanbevelen, prima fiets.”

tdm-900 schreef:

“Uitgebalanceerde fiets. Stuurt zo strak ! Trekt door zijn goede koppel bij relatief lage toeren als een beer. Hoeft niet naar het rode gebied. Remmen top. Zithouding met name voor de wat langere rijder perfect.
Aanrader”

Diana schreef:

“Helaas startproblemen in de winter als het bijvoorbeeld 10 graden vriest, na 6 maanden verroeste uitlaten. De uitlaten zijn overigens onder garantie vervangen.
Geweldige rij-eigenschappen voor woon-werkverkeer, maar ook voor in de vakanties in de bergen. Rijdt erg goed als het nat weer is, je glijdt weinig weg. Geen problemen metlassen en sporen in de wegen.”

eb schreef:

“goede en lekkere motor door de goede stuureigenschappen en redelijke prestaties”

rob schreef:

“Top motor, zelfs nog beter dan mijn 850 uit 2000 waar ik al uitermate tevreden over was. En snel in z'n 6 loopt ie (met wind in de rug) zelfs het rode gebied in, 230 op de teller. In de bochten onverslaanbaar
CU ”

D.L schreef:

“Perfect sturende "alles kunner" heb er nu drie maanden op zitten en ben zeer tevreden. Vooral z'n (of moet ik zeggen haar) kont is erg mooi”

CJ, zeer ervaren motorrijder schreef:

“Ik heb mijn 850 van 2000 ingeruild voor een 900 en geen moment spijt gehad. Echt een WERELDFIETS. Ik vind de 900 een sterke verbetering van de 850, wat ook al een zeer goede fiets was. Vooral de bak en het koppel zijn top. Ik ben er inmiddels mee op het circuit geweest, ECHT EEN AANRADER. Ik heb werkelijk met alles aan de grond gezeten, standaard, uitlaten en uiteraard waren de voetsteunen ook behoorlijk versleten. Ik heb werkelijk bij geen enkele bocht het gevoel gehad dat het eventueel mis kon gaan, ook niet op zeer hoge snelheid. Als je echt met deze fiets bochten wilt leren rijden, GA DAN NAAR HET CIRCUIT. Ik heb inmiddels als hoogste snelheid 222 op de teller gehad. Volgend jaar ga ik naar Schotland, ik kan bijna niet wachten. ”

Jeroen Zwetsloot schreef:

“Heerlijke motor, zeer handelbaar en licht. Voelt direct vertrouwd aan. Testrit gemaakt en overstag! Mijn kanarie, jawel een gele wordt binnen 5 weken geleverd, ik kan niet wachten.”

TdikM schreef:

“Net terug uit de alpen rijdt als een trein door geen enkele racer bij te houden in de korte bochten

Tdm-er schreef:

“Zo, een dikke maand en 1500 km verder nog steeds zeer te vreden over de TDM. De eerste onderhoudsbeurt was niet bijzonder, alleen olie verversen en de zaak controleren. Zelfs de ketting hoefde niet gesteld te worden, alleen een beetje kettingspray. Hij is nu zo goed als ingeregen en heb al flink het gas opengehad. Trekt op alle fronten als een beer. Zonder toeren in het rood te draaien in een scheet op de 180. Ankers werken als een remparachute. Heerlijk gooien in bochten en daarna het gas er weer op. Ik heb ooit getwijfeld tussen een fazer 600 en de TDM. Nog geen moment spijt gehad van de beslissing. Inmiddels 1 minpunt kunnen ervaren en dat is het zadel. Na een lange rit toch wel last van reetketelsteen. Misschien is het gewenning, of zal ik op termijn aan een andere buddy moeten. Kortom een luxe probleem. Rijdt zuinig, tijdens eerste tankbeurt 1:21!!!, kwam niet boven de 3500 tpm, dat moet ik er eerlijk bijzeggen, maar toch niet slecht. eerste 1500 KM olieverbruik echt nihil. Op de TDM valt echt niet, maar dan ook nul comma nul aan te merken. Oja, veel motorliefhebbers aan het achterwiel gehad die kwijlend naar mijn fietsje keken en vervolgens een duim opstaken. Kregen natuurlijk een brede grijns en een nog dikkere duim terug.”

Jan-Hein schreef:

“Sinds 4-4 in mijn bezit na eerst een week er een gehuurd te hebben. Trekt goed, ook onderin. Lekker handelbaar door laag gewicht. Nog zuinig ook; 1:17. En natuurlijk...mooi geluidje!”

hendrik schreef:

“Rijdt als een brommer, ga erop zitten en merk wat voor beest 't is.
Veel plezier bezitters en rijders, laat de rest maar dromen!”

Tdm-er schreef:

“Na een proefrit was ik definitief om!!!
Alles wat in de testen was beschreven kon ik beamen. Prima injectiesysteem, prachtig schakelende zesbak. t.o.v. de 850 zeker een hele verbetering. Ik zou me erg irriteren aan een klakkende bak. De nieuw schakeld als een mes door de boter. Voelt erg vertrouwd aan als je er op rijdt. Voor mijn lengte 195 een fiets die ook bij mij past. Mooi geluid in de dempers als je vlink aan het gas hangt, erg kenmerkend voor een 2 cylinder. Ik kan echter 1 manco beschrijven en dat is het gemis van een middenbok. Deze is erg handig bij het stellen en smeren van de ketting. Maar moet als extra worden aangeschaft.
30-3 wordt mijn grijze TDM 900 afgeleverd, wat een droom.”

T dick Mer schreef:

“fijne toer motor maar kan ook er ook sportief mee uit de voeten schakelt prima zit- houding prima vooral bij de wat langere rijders”

tdm-er schreef:

“een goed uitziende alleskunner”

tdm-er schreef:

“een goed uitziende alleskunner”

Rex schreef:

“Was al een leuke fiets....is nu nog beter”