Royal Enfield aan de hippe scrambler

Geplaatst op 28 april 2022

Royal Enfield introduceert de Scram 411; een toegankelijke scrambler met het hart van de Himalayan adventure motorfiets. De Scram 411 voelt zich als een vis in het water in druk stadsverkeer en op iets ruigere wegen. De Scram 411 is verkrijgbaar in twee varianten en vanaf begin mei verkrijgbaar bij alle officiële Royal Enfield dealers.

Het LS-410 motorblok kennen we van de Himalayan en Harris Performance is wederom verantwoordelijk voor het rijwielgedeelte. Dat is iets stadser dan op de Himalayan, maar weet als scrambler nog altijd raad met een stukje onverhard.

De eencilinder is een charmeur, maar geen krachtpatser. De luchtgekoelde 411cc zware viertakt mono heeft benzine-injectie en is goed voor 24,3 pk bij 6.500 tpm en een maximaal koppel van 32 Nm. Het blok is soepel en geeft van zijn trekkracht af in het lage toerengebied. Het dashboard combineert digitaal met analoog. De old-skool analoge snelheidsmeter draagt bij aan de scrambler-styling. Verder is de Tripper navigatie standaard geïnstalleerd.

Een telescoopvoorvork met een diameter van 41 millimeter biedt 190 millimeter veerweg. De monoshock achteraan veert tien millimeter minder op en neer. De zadelhoogte van 795mm biedt vertrouwen. Het 19” voorwiel en 17” achterwiel met ‘dual purpose’ banden bieden voldoende tractie op het asfalt, los grind of slecht wegdek.

De nieuwe Scram 411 is verkrijgbaar in twee varianten en verschillende kleurstellingen. Die zijn allemaal ontworpen om op te vallen. Donkere ‘Gun Grey’ schaduw tinten met levendige ‘highlight’ kleuren die een knipoog geven naar de ‘street art’ cultuur. Er is keuze uit de kleuren geel, rood en blauw, die tot uiting komen op de carterdeksels en velgen. De tweede uitvoering heeft een meerkleurige tank en andere designs in kleur, waarbij er keuze is uit White Flame en Silver Spirit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Ducati verkoopt bijna 60.000 motoren in 2021

In het ‘rare jaar’ 2021 deed Ducati het ouderwets goed. Het verkocht bijna een kwart meer motoren dan een jaar eerder en zag de omzet uitkomen op 878 miljoen euro. Ducati verkocht vorig jaar 59.447 motoren. Dat levert een resultaat op van 61 miljoen euro. De omzet ligt met 878 miljoen euro zelfs 30% hoger dan 2020. Het resultaat is ... lees meer

Bikershotel wordt opvangcentrum Oekraïense vluchtelingen

Bikers Loft Groenedijk in het Belgische Oudenburg wordt een veilige plek voor Oekraïners die voor de oorlog zijn gevlucht. Het voormalige bikershotel gaat 59 vluchtelingen herbergen. Misschien ben je zelf wel eens in Bikers Loft Groenedijk geweest. De eigenaar bruiste van de energie en creativiteit. Het maakte zijn toko uniek. De motoren stonden binnen in het centrale deel van de ... lees meer