Son of Time: Chronos’ Joyride

Geplaatst op 31 augustus 2017

Yamaha en de Nederlandse horlogegigant TW Steel hebben sinds enige tijd een samenwerkingsverbandje lopen genaamd Son of Time, een wereld waarin horloges en custom motoren samenkomen. Dat heeft al meerdere fraaie creaties opgeleverd, en met deze Chronos’ Joyride wordt daar nu een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd.
De custom, op basis van een XSR700, werd gebouwd door de Nederlandse edelsmeden van Ironwood Custom Motorcycles, en die gingen niet over één nacht ijs. Zo kreeg de paralleltwin bijvoorbeeld de upside-down voorvork van Yamaha’s brute MT-10 naked getransplanteerd, die de machine, zeker in combinatie met de lage clip-ons, een uitermate sportieve uitstraling geven. Iets dat nog eens extra dik wordt aangezet door de kleine SC Project einddemper en de flink ingekorte achterzijde, die is getooid met een korte kentekenplaathouder, evenals een LED-lichtunit. De brandstoftank is op maat gemaakt voor de Chronos’ Joyride, wat ook geldt voor de waanzinnig mooie aluminium kroonplaat met daarin geïntegreerd het digitale dashboard. Grootste blikvangers zijn waarschijnlijk echter de knalrode Kineo spaakwielen met Continental slicks, de slagroom op het toetje van deze compacte, lekker gedrongen ogende motorfiets.
Om het geheel passend te kronen heeft TW Steel trouwens een Chronos’ Joyride Son of Time Special Edition-horloge ontworpen. Of beter gezegd een chronograaf, met Ø 45 mm stalen kast, gehard mineraalglas en natuurlijk het Son of Time-logo. Die ligt binnenkort in de winkel voor € 499,00.
Info: www.yamaha-motor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Elektriciteit tanken!

Geplaatst op 29 augustus 2017
Elektriciteit tanken!

Energica, de inmiddels wel bekende Italiaanse fabrikant van elektrische sportmotoren, voorziet haar klandizie sinds kort in de Dolomieten van elektriciteit. De firma opende namelijk onlangs in het Grödnerdal, meer specifiek in het plaatsje Selva di Val Gardena, haar eerste snellaadstation. En daar mogen bezitters van een Energica gratis gebruik van maken. Volgens Energica-baas Livia Cevollini een enigszins uit noodzaak ingegeven ... lees meer

Terugroepactie BMW R1200GS

Geplaatst op 23 augustus 2017
Terugroepactie BMW R1200GS

Er heerst al enige tijd wat rumoer rond BMW’s R1200GS. Onder bepaalde omstandigheden kan de in de binnenste vorkpoot geklemde afsluitplug met draadeind, waarmee de vorkpoot aan de bovenste kroonplaat bevestigd zit, zich lossen. Mocht dat gebeuren, dan laten de gevolgen zich wel raden. In eerste instantie zou in het kader van een officiële ‘service campaign’ tijdens een reguliere servicebeurt ... lees meer