Special Edition ter ere van Bond, James Bond!

Geplaatst op 18 oktober 2022

James Bond, de films dan, viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Ter ere van dit heugelijke feit komt Triumph, een andere oer-Brits merk, nu met een wereldwijd op zestig stuks gelimiteerde Bond Edition van de Speed Triple 1200 RR.

Kenners weten dat dit niet de eerste Bond Edition van de Engelse fabrikant is, ondanks dat de band tussen de filmmakers en Triumph nog relatief vers is. De laatste Bond-film ‘No time to die’, uitgekomen in 2021, vormde namelijk de aftrap voor de samenwerking. In de betreffende film ragt Bond-vertolker Daniel Craig op een Scrambler 1200 XE door een Italiaans stadje en precies deze motorfiets werd zeer recentelijk nog voor een bijna hallucinante 138.000 Britse Pond geveild. Van de Scrambler 1200 kwam er niet verwonderlijk een Bond Edition, maar nog voor de film in de bioscoop kwam, was er ook al eentje van de Tiger 900.

Nu wordt er dus andermaal een Bond-hoofdstuk aan het Triumph-gamma toegevoegd, en wel met de standaard al oogstrelende (toegegeven, is subjectief) Speed Triple RR als glanzend middelpunt. Deze kreeg een bijzonder jasje, bestaande uit zwart gecombineerd met twee grijstinten en gouden, handgeschilderde pinstripes. Uiteraard zijn ook diverse Bond- en Triumph-logo’s, evenals alle 25 filmtitels opgenomen in het best wel smaakvol ogende design. Op de kroonplaat staat zoals gangbaar bij de limited editions van Triumph het unieke serienummer vermeldt, waarbij de koper niet alleen een certificaat van echtheid krijgt, maar ook een speciale Bond motorhoes.

Technisch gezien is de Bond Edition overigens identiek aan de standaard RR. Nou ben je met de 180 pk van de 1.160cc-driecilinder ook niet echt schraal bedeeld, wat ook geldt voor de al meer dan rijkelijke uitrusting, waaronder het semi-actieve elektronische rijwielgedeelte van Öhlins. En wat dit geintje mag kosten? Nou, om precies te zijn € 27.495,-, en dat bedrag is best…eh…bont te noemen. Desondanks hoeft de spaarpot niet tot op de bodem worden leeg geschraapt, de RR Bond Edition is namelijk al uitverkocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.