Special Edition Vespa 946

Geplaatst op 07 juli 2020

Met de Vespa 946 ‘Christian Dior’ heeft Piaggo een nieuwe speciale editie van haar geliefde retro-scooter gepresenteerd. Een eerbetoon aan het jaar dat beide bedrijven – Piaggio en Dior – werden opgericht en gecreëerd al toonbeeld van verbondenheid.
Mocht de naam Christian Dior je niet direct een belletje doen rinkelen, dan is dat niet vreemd. De beste man, is immers geen beroemde motorrijder. Christian Dior was namelijk een Franse modeontwerper en oprichter van het naar hem vernoemde modebedrijf. Piaggio werkt van tijd tot tijd samen met bekende modeontwerpers en labels om zo haar Vespa’s zo in nieuwe en exclusieve ontwerpen te kunnen hullen. De Vespa 946 “Christian Dior” is daar het jongste voorbeeld van.

Het motief dat te zien is op de Vespa 946, “Christian Dior”, dateert uit 1967, heet “Dior Oblique” en is gemaakt door de ontwerper Marc Bohan. Eveneens een grote naam in de mode-industrie. Onder dat exclusieve voorkomen gaat vermoedelijk een ongewijzigde versie van de 125cc Vespa 946 schuil, die volgens fabrieksopgave een topsnelheid heeft van 93 km/u. Of dat inderdaad zo is, is helaas niet bekend want Piaggio heeft geen aanvullende technische gegevens openbaar gemaakt.

Naast de Vespa zijn er ook passende accessoires voor de 946 “Christian Dior” ontworpen. Dit betekent dat kopers van het speciale model hun speciale scooter verder kunnen aankleden met topkoffer en een jethelm in het “Dior Oblique”-motief. Daarnaast zal de naam van de beroemde modeontwerper op sommige delen van de scooter te zien zijn. Piaggio heeft bevestigd dat de nieuwe Vespa slechts in beperkte aantallen beschikbaar zal zijn. Daarnaast zal de motor niet bij motorzaken, maar in Dior-boetieks over de hele wereld te zien zijn.

De geplande marktintroductie staat nu voor begin 2021. Hoeveel er voor de scooter betaald moet worden, is nog onbekend. Al durven we best te zeggen dat het geen koopje zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.