Strak in ’t pak!

Geplaatst op 17 november 2023

Met de nieuwe Mugello 3 D-Air, Misano 3 D-Air en Misano 3 D-Air WMN lanceert motorkledingspecialist Dainese drie nieuwe lichtgewicht leren motorpakken.

Alle drie zijn ze voorzien van de D-air race-airbag van Dainese en het zogeheten pentaxial elastische systeem voor een optimale ergonomie en comfort. De laatste variant van het D-air Racing Shield 3X systeem maakt drie achtereenvolgende activeringen van de airbag mogelijk. Als drager kun je dus tot drie keer toe de gaslading vervangen voor de airbag vervangen moet worden. 

Daarnaast is het systeem voorzien van Riding Mode by Dainese, wat in de praktijk betekent dat je kunt kiezen of je op de openbare weg of op het circuit rijdt. 

Volgens Dainese zijn dit de lichtste racepakken met airbag op de markt. Zo weegt de Mugello 3 bijvoorbeeld 20% minder dan het lichtste pak met geïntegreerde airbag dat momenteel op de markt is. Nieuw is ook de zogeheten Veloce Racing Neck, die in samenwerking met MotoGP-rijders werd ontwikkeld. Deze reduceert de druk op de nek en moet de bewegingsvrijheid verbeteren. Ook de ‘soft edges’ rond de nek en manchetten zijn nieuw. Daarnaast kan de nieuwe liner aan de binnenzijde makkelijk verwijderd en gewassen worden. 

En last but not least: de laatste evolutie van de kneesliders 4.0 maakt het mogelijk dat de kneesliders kunnen worden vervangen zonder dat de positie van de basis die bevestigd is aan het velcro op het pak verandert. Daardoor kan de ideale positie altijd behouden blijven, alleen de slider hoeft immers vervangen te worden. De sliders op de ellebogen kunnen nu trouwens in twee posities worden afgesteld.   

Kijk voor meer info op www.dainese.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.