Suzuki trekt doek van nieuwe Katana

Geplaatst op 31 oktober 2018

De langverwachte opvolger van de legendarische Suzuki Katana is op de  INTERMOT in Keulen voor het eerst aan het publiek getoond. Dat de keuze voor de onthulling op de Duitse motorbeurs is gevallen, is niet vreemd aangezien het ‘origineel’ hier in 1980 ook voor het eerst te zien was.

‘Deze motor is het toonbeeld van onze toekomst’, liet directeur Toshihiro Suzuki tijdens de presentatie weten. Het plan om een nieuwe Katana te ontwikkelen startte twee jaar geleden met het voorstel van het Italiaanse MotoCliclismo en ontwerper Rodolfo Frascoli om een werkend prototype te maken. Dit prototype, de Suzuki Katana 3.0 Concept werd vorig jaar tijdens de beurs in Milaan tentoongesteld. In samenwerking met de technici van Suzuki is het concept later geschikt gemaakt voor de productiemotor die tijdens de INTERMOT onthuld werd.

Het 150 pk sterke blok in de Katana is afkomstig uit de 2005 tot 2008-generatie van de GSX-R1000 . Speciaal voor de naked van Suzuki zijn er wel kleine wijzigingen doorgevoerd om de vermogensafgifte van de 999 cc viercilinder vloeiender te laten verlopen. Ook is het koppel breder uitgesmeerd. Het resultaat is volgens Suzuki een perfecte combinatie van vermogen en controle. Bij de rijpositie is vooral rekening gehouden met het comfort van de bestuurder. Zo is er gekozen voor een rechte zit met een zadelhoogte van 825 mm.

Verder weegt de machine rijklaar 215 kilo en heeft de Katana een tankinhoud van 12 liter. Wanneer de nieuwe Suzuki bij de dealer zal staan, is niet niet bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor de prijs.

Naast de Katana werden ook een geüpdatete GSX-R1000 en GSX-R1000R, de GSX-S750 35kW en de Europese versie van de RMZ250 gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Moto Morini in Chinese handen

Geplaatst op 24 oktober 2018
Moto Morini in Chinese handen

Moto Morini is overgenomen door de uit China afkomstige Zhongneng Vehicle Group. Afgelopen week heeft het Italiaanse motormerk bekendgemaakt dat de nieuwe eigenaar 100 procent van de aandelen heeft gekocht. Het is de tweede overname in korte tijd voor Morini. Drie jaar geleden, in 2015, werd het bedrijf al gekocht door de Italiaanse investeerder Autjann. Volgens verschillende Italiaanse media hebben ... lees meer

FD Gazellen 2018 – MotorKledingCenter behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland

MotorKledingCenter behoort dit jaar tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland en kan zich daarom dit jaar een FD Gazelle noemen. Het Financieel Dagblad organiseert de Award uitreiking dit jaar voor de 15de keer. Om in aanmerking te komen hanteerde het FD dit jaar extra zware criteria. Bedrijven moeten in ieder geval drie jaar ononderbroken een omzetgroei van tenminste 20% ... lees meer

Nieuwe ZX-6R van Kawasaki

Geplaatst op 17 oktober 2018
Nieuwe ZX-6R van Kawasaki

Geslachtofferd door de Euro4-norm verdween Kawasaki’s ZX-6R afgelopen jaar enigszins met stille trom van het Europese motortoneel. Gelukkig hoeven we het niet lang zonder de Japanse supersporter te doen, de nieuwe 2019-versie heeft de Euro4-barrière geslecht en mag zich daarnaast ook nog op andere updates verheugen. Maar te beginnen bij de 636 cc vier-in-lijn, die nu dus netjes volgens de ... lees meer