Toch geen Harley-Davidson Bronx?

Geplaatst op 03 september 2020

Harley-Davidson had zich het doel gesteld om uit te breiden naar merkvreemde segementen zoals elektrische motoren, allroads en naked. De elektrische LiveWire is inmiddels een feit en ook de avontuurlijk ingestelde Pan America lijkt echt te komen. Maar de naakte Bronx? Daarvoor lijkt het doek vroegtijdig te vallen.
Begin 2019 rolde Harley-Davidson haar roadmap naar de toekomst uit. En dat ging niet onopgemerkt, want het merk had een duidelijk plan. Zo moest er een jongere doelgroep aangetrokken worden, waarvoor H-D bereid was van haar sterke heritage line-up af te stappen.

Een van de modellen die daarbij hoge ogen gooide, was de Harley-Davidson Bronx. Een agressief gestileerde motor die eind 2020 de strijd zou moeten aangaan met zijn Europese en Japanse rivalen. En omdat looks alleen een motor niet tot een succes maken, werd er ook een nieuw motorplatform gecreëerd onder de noemer Revolution Max. Geheel volgens H-D-recept een V-twin maar dan in een slanke uitvoering en met een honger naar toeren.

Exacte cijfers gaf Harley niet over het nieuwe 60-graden blok, maar we konden ons volgens het merk wel opmaken voor een top rond de 115 pk en 95 Nm koppel. Daarmee zou het 975cc-blok zich kunnen meten met de Yamaha MT-09. En daarmee hield het niet op. Net als de LiveWire zou ook de Bronx voorzien zijn van Brembo-remmen, een volledig instelbare voorvork en een keur aan assistent-systemen.

Tot zover de positieve verhalen, want anno augustus 2020 ziet het er een stuk somberder uit voor de naakte H-D. De nieuwe directeur Jochen Zeitz heeft namelijk aangekondigd dat de gepresenteerde roadmap flink op dieet gaat. Hoewel daarbij geen expliciete modellen genoemd werden, is de Bronx sinds het begin van deze maand wel van de officiële Harley-site verdwenen. Ook in de persomgeving van H-D is niets meer over de Bronx te vinden.

Even opvallend is dat Harley vol lijkt in te zetten op de Pan America. Blijkbaar verwachten de Amerikanen meer van hun allroad. Al moeten we daar ook iets langer op wachten, aldus Harley-Davidson, want de motor staat inmiddels als 2021-model in de boeken.

Betekent dit dat de Bronx nooit meer komt? De toekomst zal het leren. Één ding staat in ieder geval wel vast: als de Bronx nog komt, dan zal het pas na 2021 zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Ook Scrambler Ducati gaat elektrisch

Geplaatst op 27 augustus 2020
Ook Scrambler Ducati gaat elektrisch

Ducati is al langere tijd actief op elektrisch gebied, zij het dan enkel met betrekking tot fietsen. Best succesvol ook, zo was de gelimiteerde en best prijzige MIG-RR mountainbike (€ 8.890,00) afgelopen december binnen drie weken uitverkocht. Dochtermerk Ducati Scrambler begeeft zich nu ook op het elektrische pad, en wel met deze e-Scrambler (what’s in a name!).De elektrische stadsfiets werd ... lees meer

Uitbreiding bij Damen

Geplaatst op 20 augustus 2020
Uitbreiding bij Damen

De Nederlandse motorkledingspecialist Damen heeft haar textieljassenportfolio uitgebreid met deze Sylvretta: een toeristisch ingesteld jack dat zich met elk jaargetijde prima raad weet.Zo is de Sylvretta, gemaakt van slijtvast 600D, uitgerust met een hoog isolerende, uitneembare thermovoering en uiteraard een wind- en waterdicht D-Tex membraan. En omdat het qua weer echt niet altijd kommer en kwel is in Nederland, is-ie ... lees meer