Top 5 Circuits voor Motorcross ter Wereld

Geplaatst op 01 oktober 2021

Motorcross bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw, maar is de laatste tijd steeds populairder geworden. Er zijn veel motorcrossbanen in de wereld en op veel daarvan worden nog regelmatig wedstrijden gereden. Je hoeft ze niet per se te bezoeken om te kijken naar een spannende race, tenzij je zelf wilt meedoen. Je kunt de Moto Grand Prix ook gewoon naar je huiskamer te brengen, via een live stream. Wij hebben de 5 beste circuits geselecteerd.

Veilig streamen

Er zijn verschillende streamingdiensten die je kunnen helpen online motorcross te kijken. Je kunt een betaald abonnement afsluiten voor Ziggo Sport of Fox Sport. Netflix en YouTube bieden ook een selectie van live en opgenomen uitzendingen van sportevenementen. Schakel voordat je een race wil streamen, wel eerst een VPN in. Zo weet je zeker dat jouw computer beschermd is tegen cyberaanvallen, en dat jouw gegevens onzichtbaar blijven voor hackers.

Je kunt kiezen uit VPN-servers in verschillende landen. Selecteer bijvoorbeeld VPN Nederland voor de snelste verbinding en de beste beeldkwaliteit. Wil je een race streamen via een dienst die niet beschikbaar is in Nederland? Kies dan een server in het land waar de streamingdienst wel beschikbaar is. Met een VPN kun je namelijk ook heel goed regionale blokkades omzeilen. En omdat jouw IP-adres schuilgaat achter het IP-adres van de VPN-server, blijf je ook nog eens anoniem.

Top 5 Circuits voor Motorcross ter Wereld

Hier volgt dan de lijst met onze top 5 motorcrossracelocaties ter wereld. We hebben ze geselecteerd op basis van hun locatie en gerenommeerdheid. Sommige circuits worden niet langer gebruikt voor grote motorraces, maar hebben we toch genoemd vanwege hun reputatie. Motorcrosswedstrijden vinden meestal plaats tijdens het raceseizoen. Enkele van de beste circuits voor motorcrossraces zijn in Argentinië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Supermoto – Lenzerheide, Zwitserland

Wil je zelf racen, dan moet je zeker een keer naar Lenzerheide, een pittoresk bergstadje in de Zwitserse Alpen, gaan. Het was in het verleden een populaire plek voor sportevenementen en werd de “Goudkust van Zwitserland” genoemd. Er zijn drie supermoto-tracks in Lenzerheide die elk jaar honderden liefhebbers trekken. Al deze tracks bevinden zich op minder dan 30 minuten rijden van elkaar. Maar Lenzerheide is meer dan alleen een motorcrossbaan. Je vindt er ook geweldige mountainbikeroutes en wandelpaden. De gemeenschap staat bekend om zijn gastvrije en vriendelijke mensen. Bovenop de twee supermoto-tracks is er ook een rallycrossbaan voor sportwagenfans.

Andorra TT Circuit – Andorra, Spanje

Wees gegarandeerd van een adembenemend uitzicht op deze racetrack in het Spaanse Andorra. Op ’s werelds hoogst gelegen racecircuit vind je maar liefst 4 racetracks. Van sneeuw en ijs tot asfalt en flat track. Je kunt hier zowel met de auto als met de motor racen, en dat op 2400 meter hoogte.

Kecskemet Circuit – Alanya, Turkije

Het Kecskemet Circuit is het op één na grootste motorcrosscircuit van Europa. Het circuit is eigendom van de gemeente Kecskemet en de 55 hectare behoort tot het stadspark. De baan is 50 kilometer lang en telt acht sectoren, waarvan zeven 3,95 kilometer lang en twee 4,85 kilometer lang. De vier snelste sectoren hebben 16 beurten en de zes langzaamste sectoren hebben elk vijf beurten. De baan is gebouwd in 2002 en heeft in 2011, 2012 en 2013 upgrades van wereldklasse gekregen. De Grand Prix wordt elk jaar in juni gehouden.

RedBud Motocross Park – Michigan, VS

RedBud is een WK-motorcrossbaan in de Amerikaanse staat Michigan. Het is een echte motorcross-ervaring met dirt-track racen op het hoogste niveau. De baan wordt elk jaar gebruikt door een verscheidenheid aan verschillende professionele rijders, die deelnemen aan het AMA Pro Motocross Championship. Andere toprijders strijden hier om het Lucas Oil Pro Motocross Championship.

Mount Panorama Circuit – Bathurst, Australië

Het is het oudste speciaal gebouwde motorracecircuit ter wereld. Het werd geopend in 1956 en was een van de twee permanente locaties voor de Bathurst 1000, de grootste autorace van Australië. De motorracebaan is 4,2 km lang en 1,6 km breed en staat bekend om zijn uitdagende terrein en talrijke obstakels. Tweemaal per jaar worden er motorraces georganiseerd. Als er geen evenement is, is het circuit toegankelijk voor publiek. Mits je je aan de maximumsnelheid houdt, mag je gratis een rondje over dit circuit rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.