Top 5 Circuits voor Motorcross ter Wereld

Geplaatst op 01 oktober 2021

Motorcross bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw, maar is de laatste tijd steeds populairder geworden. Er zijn veel motorcrossbanen in de wereld en op veel daarvan worden nog regelmatig wedstrijden gereden. Je hoeft ze niet per se te bezoeken om te kijken naar een spannende race, tenzij je zelf wilt meedoen. Je kunt de Moto Grand Prix ook gewoon naar je huiskamer te brengen, via een live stream. Wij hebben de 5 beste circuits geselecteerd.

Veilig streamen

Er zijn verschillende streamingdiensten die je kunnen helpen online motorcross te kijken. Je kunt een betaald abonnement afsluiten voor Ziggo Sport of Fox Sport. Netflix en YouTube bieden ook een selectie van live en opgenomen uitzendingen van sportevenementen. Schakel voordat je een race wil streamen, wel eerst een VPN in. Zo weet je zeker dat jouw computer beschermd is tegen cyberaanvallen, en dat jouw gegevens onzichtbaar blijven voor hackers.

Je kunt kiezen uit VPN-servers in verschillende landen. Selecteer bijvoorbeeld VPN Nederland voor de snelste verbinding en de beste beeldkwaliteit. Wil je een race streamen via een dienst die niet beschikbaar is in Nederland? Kies dan een server in het land waar de streamingdienst wel beschikbaar is. Met een VPN kun je namelijk ook heel goed regionale blokkades omzeilen. En omdat jouw IP-adres schuilgaat achter het IP-adres van de VPN-server, blijf je ook nog eens anoniem.

Top 5 Circuits voor Motorcross ter Wereld

Hier volgt dan de lijst met onze top 5 motorcrossracelocaties ter wereld. We hebben ze geselecteerd op basis van hun locatie en gerenommeerdheid. Sommige circuits worden niet langer gebruikt voor grote motorraces, maar hebben we toch genoemd vanwege hun reputatie. Motorcrosswedstrijden vinden meestal plaats tijdens het raceseizoen. Enkele van de beste circuits voor motorcrossraces zijn in Argentinië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Supermoto – Lenzerheide, Zwitserland

Wil je zelf racen, dan moet je zeker een keer naar Lenzerheide, een pittoresk bergstadje in de Zwitserse Alpen, gaan. Het was in het verleden een populaire plek voor sportevenementen en werd de “Goudkust van Zwitserland” genoemd. Er zijn drie supermoto-tracks in Lenzerheide die elk jaar honderden liefhebbers trekken. Al deze tracks bevinden zich op minder dan 30 minuten rijden van elkaar. Maar Lenzerheide is meer dan alleen een motorcrossbaan. Je vindt er ook geweldige mountainbikeroutes en wandelpaden. De gemeenschap staat bekend om zijn gastvrije en vriendelijke mensen. Bovenop de twee supermoto-tracks is er ook een rallycrossbaan voor sportwagenfans.

Andorra TT Circuit – Andorra, Spanje

Wees gegarandeerd van een adembenemend uitzicht op deze racetrack in het Spaanse Andorra. Op ’s werelds hoogst gelegen racecircuit vind je maar liefst 4 racetracks. Van sneeuw en ijs tot asfalt en flat track. Je kunt hier zowel met de auto als met de motor racen, en dat op 2400 meter hoogte.

Kecskemet Circuit – Alanya, Turkije

Het Kecskemet Circuit is het op één na grootste motorcrosscircuit van Europa. Het circuit is eigendom van de gemeente Kecskemet en de 55 hectare behoort tot het stadspark. De baan is 50 kilometer lang en telt acht sectoren, waarvan zeven 3,95 kilometer lang en twee 4,85 kilometer lang. De vier snelste sectoren hebben 16 beurten en de zes langzaamste sectoren hebben elk vijf beurten. De baan is gebouwd in 2002 en heeft in 2011, 2012 en 2013 upgrades van wereldklasse gekregen. De Grand Prix wordt elk jaar in juni gehouden.

RedBud Motocross Park – Michigan, VS

RedBud is een WK-motorcrossbaan in de Amerikaanse staat Michigan. Het is een echte motorcross-ervaring met dirt-track racen op het hoogste niveau. De baan wordt elk jaar gebruikt door een verscheidenheid aan verschillende professionele rijders, die deelnemen aan het AMA Pro Motocross Championship. Andere toprijders strijden hier om het Lucas Oil Pro Motocross Championship.

Mount Panorama Circuit – Bathurst, Australië

Het is het oudste speciaal gebouwde motorracecircuit ter wereld. Het werd geopend in 1956 en was een van de twee permanente locaties voor de Bathurst 1000, de grootste autorace van Australië. De motorracebaan is 4,2 km lang en 1,6 km breed en staat bekend om zijn uitdagende terrein en talrijke obstakels. Tweemaal per jaar worden er motorraces georganiseerd. Als er geen evenement is, is het circuit toegankelijk voor publiek. Mits je je aan de maximumsnelheid houdt, mag je gratis een rondje over dit circuit rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

DellOrto ontwikkelt Euro5-tweetakt-carburateur

Geplaatst op 27 augustus 2021
DellOrto ontwikkelt Euro5-tweetakt-carburateur

Zelden kom je, met uitzondering van cross- en enduromotoren, nog tweetaktmotoren tegen. De Euro 5-norm maakt het fabrikanten niet bepaald makkelijk om deze nog te produceren. Toch heeft het Italiaanse DellOrto carburateurs ontwikkeld voor de nieuwste generatie 50cc tweetaktmotoren met Euro 4- en 5-configuratie. Deze nieuwe carburateurs zijn gebaseerd op DellOrto’s eigen Electronic Carburation System (ECS). Bij dit systeem wordt, ... lees meer

5 tips om je motor zo snel mogelijk te verkopen

Geplaatst op 20 augustus 2021
5 tips om je motor zo snel mogelijk te verkopen

Ben jij van plan om je motor binnenkort te verkopen, maar heb je geen idee hoe je dit het snelst, veiligst en met het meeste rendement kunt doen? Maar goed dat je op dit blog terecht bent gekomen. Hier vind je 5 tips die je helpen om je motor op een goede manier te verkopen. Tip 1: Wanneer kun je ... lees meer

Nieuwe elektrische BMW

Geplaatst op 18 augustus 2021
Nieuwe elektrische BMW

Naast Harley-Davidson zet ook BMW als gerenommeerd motorfietsfabrikant stevig in op elektrische voertuigen. Deze CE04, die zo uit een sciencefictionfilm lijkt weggereden, staat toch echt begin 2022 in de showroom. BMW gaat duidelijk niet voor de veilige weg. Je kunt er als motorfietsfabrikant voor kiezen om een tweewielige variant van de Toyota Prius te bouwen. Daarmee spreek je geitenwollensokkentypes aan ... lees meer

Ontdek Portugal en verken het land met de auto in plaats van de motor

Zoek je een vakantieland en wil je ergens naar toe waar je nooit geweest bent? Wil je die vakantie meteen ook aangrijpen om te kijken of het land en de regio geschikt zijn om later eens met de bike naar toe te gaan? In dat geval kan Portugal wellicht een interessante optie zijn. De klimatologische omstandigheden zijn er in elk ... lees meer

Geniet onbezorgd van het buiten recreëren

Geplaatst op 27 juli 2021
Geniet onbezorgd van het buiten recreëren

Veel mensen kiezen het liefst voor recreatie op de motor of de brommer. Lekker een tourtje door Nederland maken en hier en daar even stoppen om te genieten van de (meegebrachte) koffie of een broodje. Even de benen strekken en weer door. Met een groep of alleen. Met je kinderen in het zijspan of met je partner achterop. Bevestig een ... lees meer