Updates voor R1250GS en GS Adventure

Geplaatst op 07 oktober 2020

BMW heeft haar R1250GS en R1250GS Adventure voor 2021 vernieuwd. Beide modellen beschikken over een uitgebreidere standaarduitrusting en zijn ook in een aantal nieuwe kleuren beschikbaar. Daarnaast zijn de twee motoren ook, in beperkte oplage, als First Edition te koop.
Om te vieren dat de GS (in 2020) zijn veertigste verjaardag heeft gevierd, heeft BMW besloten haar populaire machines voor het komende jaar wat luxer aan te kleden. Dat bekent onder meer dat zowel de GS als de GS Adventure nu standaard geleverd worden met Dynamic Traction Control, de nieuwe ‘Eco’ rijmodus, ABS Pro standaard, Hill Start Control, nieuwe led-knipperlichten en een USB-poort.

Daarnaast zijn er, bovenop het reeds bestaande accessoires, ook een aantal nieuwe opties beschikbaar. Zo kun je nu kiezen voor adaptieve koplampen, een buddyseat-verwarming, risers en Driving Mode Pro met 7 rijmodi.

De nieuwe 2021 kleuren zijn: Light White en Ice Grey. Ook zijn de stijlvarianten Triple Black en Rallye leverbaar, elk met een bijzonder expressief kleurenschema. Ter ere van de 40e verjaardag van de GS modellen brengt BMW Motorrad een speciale ‘40 Years GS’ Edition uit in de historische kleuren zwart en geel van de legendarische R 100 GS. Zoals gezegd zijn beide modellen ook als First Edition beschikbaar. De BMW R 1250 GS First Edition is verkrijgbaar vanaf € 21.400,- en is voorzien van een Navigator VI, 3-delige Vario kofferset incl. sloten en topkofferdrager. De BMW R 1250 GS Adventure First Edition is er vanaf € 23.100,- en is voorzien van de Navigator VI, 3-delige aluminium kofferset en topkofferdrager.

Voor een niet ‘First Edition’ BMW R 1250 GS is de consumentenadviesprijs (vanaf) € 20.150,-. De vernieuwde BMW R 1250 GS Adventure is beschikbaar vanaf € 21.850,-. Beide modellen staan vanaf 10 oktober bij de BMW Motorrad dealer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

Toch geen Harley-Davidson Bronx?

Geplaatst op 03 september 2020
Toch geen Harley-Davidson Bronx?

Harley-Davidson had zich het doel gesteld om uit te breiden naar merkvreemde segementen zoals elektrische motoren, allroads en naked. De elektrische LiveWire is inmiddels een feit en ook de avontuurlijk ingestelde Pan America lijkt echt te komen. Maar de naakte Bronx? Daarvoor lijkt het doek vroegtijdig te vallen.Begin 2019 rolde Harley-Davidson haar roadmap naar de toekomst uit. En dat ging ... lees meer

Ook Scrambler Ducati gaat elektrisch

Geplaatst op 27 augustus 2020
Ook Scrambler Ducati gaat elektrisch

Ducati is al langere tijd actief op elektrisch gebied, zij het dan enkel met betrekking tot fietsen. Best succesvol ook, zo was de gelimiteerde en best prijzige MIG-RR mountainbike (€ 8.890,00) afgelopen december binnen drie weken uitverkocht. Dochtermerk Ducati Scrambler begeeft zich nu ook op het elektrische pad, en wel met deze e-Scrambler (what’s in a name!).De elektrische stadsfiets werd ... lees meer

Uitbreiding bij Damen

Geplaatst op 20 augustus 2020
Uitbreiding bij Damen

De Nederlandse motorkledingspecialist Damen heeft haar textieljassenportfolio uitgebreid met deze Sylvretta: een toeristisch ingesteld jack dat zich met elk jaargetijde prima raad weet.Zo is de Sylvretta, gemaakt van slijtvast 600D, uitgerust met een hoog isolerende, uitneembare thermovoering en uiteraard een wind- en waterdicht D-Tex membraan. En omdat het qua weer echt niet altijd kommer en kwel is in Nederland, is-ie ... lees meer