Zonnebril dragen onder helm, kan dat?

Geplaatst op 03 december 2021

Een beetje biker weet dat er niets hinderlijker is dan het dragen van een helm zonder zonnevizier op een zonnige zomerdag. Naast dat de felle zon hinderlijk kan zijn tijdens het motorrijden, kan de laagstaande zon ook nog eens voor gevaarlijke situaties zorgen. Je ogen zijn namelijk je beste vriend in het verkeer. Als deze niet voldoende functioneren (om wat voor reden dan ook), dan ben je een gevaar voor jezelf in het verkeer, en daarmee tevens een gevaar voor anderen. Hoogste tijd dus om een zonnebril heren of zonnebril dames aan te schaffen voor je ritjes. Veiligheid voor alles!

Kun je met een motorhelm een zonnebril dragen?

Als je geen zonnevizier op je motorhelm hebt, om wat voor reden dan ook, dan kun je gerust een zonnebril dragen. Een zonnebril zorgt ervoor dat je zicht minder belemmerd wordt, maar zorgt ook voor bescherming van je ogen tegen de schadelijke uv-straling van de zon.

Als je in het dagelijks leven een brildrager bent is de kans groot dat je ook een zonnebril op sterkte hebt voor op de motor en in de auto. Als je geen brildrager bent of als je lenzen draagt dan is het handig om zelf nog een ‘gewone’ zonnebril aan te schaffen voor op de motor.

Wat overigens niet handig is om te dragen onder een motorhelm is een clip-on zonnebril, dat is een zonnebril die je vastklikt aan je eigen bril.

Wat voor soort zonnebril kun je het best dragen op de motor?

Een pilotenbril of een bril met een kek montuurtje kunnen best op de motor, maar er zijn ook verschillende soorten speciale motorbrillen op de markt, die passen bij de vorm van je helm. Ook zijn er zonnebrillen met speciale handigheidjes, zoals zonnebrillen met een speciale coating die ervoor zorgen dat condens niet op de bril blijft zitten.

Bij het uitzoeken van een zonnebril is het ook handig om te kijken naar de kleur van de glazen. Deze bepalen namelijk in een grote mate het comfort voor je ogen. Fervent motorrijders zweren vaak bij oranje-bruine glazen. Ook grijze glazen worden vaak aangeraden. Deze worden als fijn ervaren omdat het door deze kleur glazen beter contrast kunt zien.

Ook bestaan er zonnebrillen die je helpen bij laagstaande zon. Zonnebrillen met Roadview glazen, zo worden deze zonnebrillen genoemd. Met deze soort brillen is het bijna onmogelijk om verblind te worden tijdens het rijden met je gezicht gericht op de laagstaande zon.

Levert een zonnebril dragen tijdens het motorrijden ook nog problemen op?

Het kan best zijn dat je hinder ervaart van je zonnebril tijdens je motorrit. Dit is hinder dat ‘gewone’ brildragers ook vaker ervaren, zoals pijnlijke slapen of een geïrriteerd gevoel. Ook is het op- en afzetten van de helm natuurlijk vervelender als je een zonnebril draagt. Tip: zet eerst je zonnebril af, daarna pas je helm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.

De drie beste motor occasions van 2021

Geplaatst op 30 november 2021
De drie beste motor occasions van 2021

Het aantal motoroccasions dat online wordt aangeboden, is de afgelopen jaren snel gegroeid. Hartstikke fijn natuurlijk, want hoe meer keuze, hoe beter. Maar aan de andere kant zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Daarom raden wij je aan om aan het begin van je zoektocht al je wensen op een rijtje te zetten. Naar welk merk ... lees meer

Laat ook deze winter de wielen draaien

Geplaatst op 26 november 2021
Laat ook deze winter de wielen draaien

Je hebt afgelopen zomer weer enorm genoten van alle motorritjes door Nederland. Omdat je dagelijks veel thuis en op kantoor hebt gewerkt, geeft het motorrijden je het ultieme gevoel van vrijheid. Je hebt inmiddels alle hoeken, wegen en bijzondere historische plekken van Nederland gezien. Nu het weer minder is en de vrieskou en gladde wegen weer op de loer liggen ... lees meer

MV Agusta eert Giacomo Agostinio met speciale Superveloce

MV Agusta en Giacomo Agostini zullen wel tot in lengte van dagen in één adem genoemd blijven worden. Om de legendarische 15-voudig wereldkampioen te eren, heeft de Italiaanse fabrikant een speciale uitvoering van de Superveloce, de Ago, op de wielen gezet. Na eerder de F4 Ago en de F3 Ago is dit dus de derde hommage aan de Agostini, en ... lees meer