Beach on Wheels op 30 en 31 augustus: Sensatie, Actie en Fun!

Geplaatst op 24 juli 2013

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus aanstaande organiseert de Stichting Dutch Rally Association voor de tweede keer Beach on Wheels op strand Nulde bij Putten, afrit 10 van de A28, met strandraces voor motoren en quads en als Nederlandse primeur de Wipe-out Zone!

In het door de MON georganiseerde Motodrome kunnen in alle klassen zowel KNMV als MON rijders meedoen of men kan een daglicentie met verzekering aanschaffen. Op de vrijdagavond vindt om zes uur de Boeren Brommer Cross plaats. Vanaf 11 jaar kan worden deelgenomen met brommers of pitbikes tot 100cc. Hierna is het de beurt aan de Open Regio Cross/Offroad klasse, waarbij zowel MX1 als MX2 motoren van start gaan. Vervolgens komen de quads aan de start in de Open Regio Quads klasse. Deze beide klassen rijden elk 1 manche, maar kunnen ook meedoen aan de 2 manches van de zaterdagmiddag.

Rond schemering is het tijd voor het spektakelstuk Boeren Nacht Cross. Deze cross voor teams van 2 personen duurt twee maal een uur en gaat over donkere stranden, verlicht met fakkels, waarbij elk team in estafettevorm en ieder op de eigen motor deelneemt met één teamtransponder die overgezet moet worden in het parc fermé. De avond wordt besloten met een Burnout-competitie met veel lawaai, rook, schroeiend rubber en dus….. spektakel. Ook hiervoor kan nog ingeschreven worden. Tijdens de nachtelijke races zijn op het podium optredens van regionale bands en solo artiesten.

beachonwheels

Het Motodrome begint op zaterdag om elf uur met een Open Funklasse Jeugd Solo’s en Quads, speciaal voor jongeren van 11 t/m 16 jaar. Hierna gaan de Open Regio klassen Solo’s en Quads weer van start. In de middag is het tijd voor het spektakelstuk op motorgebied: de Nationale Strandraces voor solo’s! Om 13.30 uur gaat de eerste manche van start met maar liefst 40 minuten lang motorgeweld waarbij een pitstop vrijwel onontkoombaar is. Dit wordt afgewisseld met 20 minuten lang Nationale Strandraces voor Quads. Na een korte pauze volgen de 2e manches. Vooral voor deze klassen is de organisatie nog op zoek naar extra deelnemers die deze unieke kans om een strandrace met een heuse Wipe-out zone mee te maken niet willen missen. De middag wordt besloten met de finales van de Burnout-competitie.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.beachonwheels.nl. Hier kan men ook inschrijven t/m vrijdag 23 augustus voor alle klassen totdat ze vol zijn. Voor sommige klassen is dat bijna al zover. Ook kan men hier gereduceerde tickets aanschaffen voor de beide dagen. Overnachten is mogelijk in overleg met de organisatie.

Geïnteresseerd in onze activiteiten of op zoek naar een nieuwe motor of motorkleding?

Kijk dan snel op onze geheel vernieuwde website arjanbrouwer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.