Ducati Multistrada 1200 pakt de vierde opeenvolgende Pikes Peak overwinning

Geplaatst op 04 juli 2013

De Ducati Multistrada heeft weer een overwinning behaald in het beroemde Pikes Peak “Race to the clouds” evenement in Colorado. Ditmaal voor het vierde jaar op rij met een spectaculaire overwinning voor de Franse privé racer, Bruno Langlois.

Bruno_Langlois_02Langlois, heeft in zijn carrière de titels Championnat de France Côte (1985) en France Promosport 750 (1990) op zijn naam geschreven. In Frankrijk blijft hij actief in de racerij, maar na zijn derde plaats vorig jaar tijdens de Pikes Peak race op een Ducati Streetfighter, was hij gebrand om terug te keren voor een overwinning.

Met de support van Ducati West-Europa en zijn lokale Ducati dealer, Moto Prestige, was Langlois verzekerd van het gebruik van een standaard Ducati Multistrada 1200 S Pikes Peak, een speciale editie naar aanleiding van de eerste overwinning van de Italiaanse fabrikant op de berg, waarmee Langlois ook nu in de 1205 klasse heeft gewonnen.

De Pikes Peak International Hill Climb, of “Race to the clouds‘, vindt plaats in een gedeelte van de Rocky Mountains, 16km ten westen van Colorado Springs, waarbij de races beginnen op een hoogte van 2862 meter (9389 ft) tot een finish op 4300 meter (14.100 ft).

De veelbekroonde Ducati Multistrada 1200, die Langlois gebruikte, heeft een uniek 4-in-1-motor karakter. Dit door het combineren van technologieën zoals; Ride-by-wire, Ducati Electronic Suspension, Ducati Traction Control en ABS binnen de vier Riding Modes van Sport, Touring , Urban en Enduro. De modi kunnen worden voorgeprogrammeerd met persoonlijke instellingen, zodat de rijder deze kan aanpassen door 1 druk op de knop, zelfs tijdens het rijden. Door de komst van de Ducati Skyhook Suspension in 2013 werd deze veelzijdigheid alleen maar versterkt en zoals bewezen is deze combinatie perfect voor het Pikes Peak evenement, alsmede voor Multistrada bezitters over de hele wereld.

De overwinning van dit jaar tijdens de ‘’Race to the clouds” heeft de passie en vastberadenheid van Ducatisten als Bruno Langlois voor het Italiaanse merk laten zien.

Managing Director van Ducati West Europe, Thierry Mouterde, zei: “We zijn erg blij dat we hebben kunnen helpen bij deze overwinning voor Bruno. Als gepassioneerd merk, waren we onder de indruk van zijn vastberadenheid om Pikes Peak te winnen en we wisten dat de Multistrada 1200 daar een hoge reputatie heeft. Wij willen zowel Bruno als Moto Prestige, onze Ducati dealer in Ajaccio, feliciteren met het geweldige werk dat ze hebben verricht. “

Bruno_Langlois_01

Bron: ducati.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.