Yamaha YFZ450R – de nummer 1 Sport ATV!

Geplaatst op 13 juni 2013

De Yamaha YFZ450R laat de concurrentie ver achter zich. Met zijn verbeterde, hoogwaardige ‘hybride’ chassis, krachtigere motor en nieuwe slipper clutch is deze uiterst succesvolle ATV gebouwd om het hoogst haalbare te behouden. Professionals zullen beamen dat de Yamaha YFZ450R de beste keuze is! Zijn scherpsturende chassis en ultra-responsieve 450cc motor maakten hem tot de succesvolste Sport ATV. Vandaag de dag is hij zelfs nog scherper, sneller en wendbaarder.

yamaha-yfz450r-foto-01Een speciaal assist-systeem in combinatie met de slipper clutch geven nauwkeurige controle over de bochtsnelheid, terwijl de nóg krachtigere motor zorgt voor een supersnelle gasrespons en nog meer vermogen bovenin voor pure snelheid, met als eindresultaat nog snellere rondetijden. De gestroomlijnde body geeft de rijder meer ruimte om zijn lichaamsgewicht makkelijker te kunnen verplaatsen in snelle bochten en voluit te accelereren.

 

Motor met hoog vermogen met racetechnologie

De 5-kleps, 4-takt 450cc-motor van de YFZ450R heeft nu een hogere compressieverhouding van 11,8:1. Dit levert in combinatie met een nieuwe kleptiming een snellere gasrespons en een hoger vermogen bij hoge toerentallen. Het luchtinlaatsysteem zorgt voor een lager brandstofverbruik, minder uitstoot en verbeterde duurzaamheid.

 

Elektronische brandstofinjectie

Voor een nog scherpere gasrespons is de YFZ450R voorzien van een nieuw type 42mm Mikuni gasklephuis met Idle Speed Control systeem (ISC). Dit zorgt onder alle omstandigheden voor gemakkelijk en betrouwbaar starten. Dit geavanceerde systeem zorgt voor een onmiddellijke respons en draagt bij aan lagere emissies.

 

Slipper clutch

De vijfversnellingsbak van de YFZ450R is een zeer compact schakelsysteem en voorzien van een slipper clutch – wat een primeur is in deze klasse. Dit systeem zorgt ervoor dat er gedeeltelijk ontkoppeld wordt wanneer u snel terugschakelt voor een bocht. Door de effecten van het afremmen op de motor vrijwel weg te nemen, zorgt de slipper clutch ervoor dat de rijder de bochtsnelheid beter met behulp van de remmen kan controleren. Dit levert betere controle en aanzienlijk snellere rondetijden op.

 

Hybride chassis technologie

Het chassis- en de swingarmconstructie van de YFZ450R zijn vervaardigd van een speciale combinatie van aluminium en staal, en dit innovatief ontworpen ‘hybride chassis’ biedt een succesvolle combinatie van een laag gewicht met een uitstekende balans tussen sterkte en stijfheid.

 

Instelbare wielophanging met lange veerweg

Voor een lager onafgeveerd gewicht is dit model voorzien van nieuwe Kayaba schokdempers met apart gasreservoir vóór en een volledig nieuw afgestemde schokdemper achter. Deze verstelbare schokdempers zorgen voor nauwkeurige rijeigenschappen, zodat u in het voordeel bent ten opzichte van uw concurrenten.

 

Ergonomisch ontwerp

De YFZ450R is ontworpen voor een perfecte harmonie met de rijder, voor betere prestaties op het circuit en meer comfort in het terrein. De voor- en achterspatborden bieden meer ruimte voor de rijder, zodat deze zijn gewicht makkelijker kan verplaatsen in bochten en tijdens accelereren. Ook de hielbeschermers zijn verder naar achteren verplaatst.

 

De Yamaha YZF450R zal beschikbaar zijn in de kleur Racing Blue.

 

YFZ450R Special Edition

Er is ook een Special Edition van deze YFZ450R in Crimson

Red leverbaar. Deze Special Edition is voorzien van krachtige rode graphics en wordt standaard geleverd met aluminium wielen.

yamaha-yfz450r-foto-03

yamaha-yfz450r-foto-04

 

 

Bron: Yamaha Motor Nederland B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beantwoord deze vraag s.v.p. i.v.m. spam.